ΣΕΙΡΕΣ

"V wars" season 1: Δεν λειτουργεί

Δημοσίευση: 27 Δεκ. 2019, 04:57
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Λούθερ και ο Μάικλ εκτίθενται σε έναν αρχαίο αλλά μέχρι πρότινος αδρανή ιό ο οποίος μετατρέπει τον ξενιστή σε βαμπίρ. Οι δύο φίλοι γρήγορα θα ανακαλύψουν  ότι η ανθρωπότητα κινδυνεύει από την μαζική έξαρση του ιού και τον πιθανό πόλεμο ανάμεσα στους ανθρώπους και στα βαμπίρ. Η λύση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση καθώς οι πολιτικές παρεμβάσεις αναστέλλουν διαρκώς την προσπάθεια τους και των υπόλοιπων επιστημόνων που εξετάζουν τα χαρακτηριστικά του ιού.

ΣΧΕΤΙΚΑtick, tick...BOOM!

Άποψη: Στο Netflix, η νέα σειρά περιπέτειας έχει ρίζες από το φανταστικό και βλέψεις να γίνει το επόμενο “The Walking Dead” αλλά χωρίς τα απαραίτητα προσόντα. Το “V Wars”, βασισμένο στο graphic novel του Τζόναθαν Μέιμπερι, έχει σαν δική του απειλή βαμπίρ αντί για ζόμπι με πρωτοπόρο τον Έντριαν Χολμς (“Elysium”, “Skyscrapper ), υπόσχεται αρκετή ένταση  και φυσικά λουτρά αίματος.

Η περίπτωση, ωστόσο, δεν είναι τόσο ιδανική για του δημιουργούς της σειράς Γκλεν Ντέιβις και Γουίλιαμ Λόριν οι οποίοι στην πρώτη τους απόπειρα με το Netflix χάνουν την ευκαιρία να αναπαραστήσουν με ενδιαφέρον μία πραγματικότητα που υπό άλλες συνθήκες, πιο δημιουργικές και καλογραμμένες, θα θύμιζε κάτι από καλή τηλεόραση. Η ιστορία κάνει μία καλή αρχή και εξελίσσεται με προοπτικές,  ίσως όχι σαν αυτές του “Let the Right One In” αλλά ικανοποιητικές για την εμβέλεια που στοχεύουν, μόνο που η βασική ιδέα δεν φτάνει από μόνη της να υποστηρίξει τα δέκα επεισόδια της σειράς. Η προσπάθεια ανάπτυξής της βρίσκει απέναντι κακή ατμόσφαιρα και προβληματικά εφέ στους χαρακτήρες που έχουν υποστεί μετάλλαξη.

Ο Ίαν Σομερχάλντερ μετά από το “Lost” παραδόξως δεν ενοχλεί στον ρόλο του ως γιατρός-μελετητής του ιού που έχει εξαπλωθεί αλλά μάλλον λόγω αδύνατου καστ ο ίδιος δείχνει να ξεχωρίζει. Συμμετέχει στο ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τα βαμπίρ με περιορισμένη εκφραστικότητα και με λιγοστές πρωτότυπες ιδέες, όσες ακριβώς χρειάζονται για να οδηγηθεί η πλοκή σε αδιέξοδο από το οποίο δύσκολα θα ξεμπλέξει.

Ένα χαρακτηριστικό που αποδιώχνει επιτυχώς το “vampirism” που έχουμε δει πολλάκις την τελευταία δεκαετία είναι η εφηβική χροιά που διέθεταν και τα “The Vampire Diaries” (σε πρωταγωνιστικό ρόλο και εκεί ο Σομερχάλντερ) και τo franchise του “Twilight” που χάριζαν ρομαντική διάθεση στους αιμοδιψείς. Σαφώς, το “V Wars” δεν θα αποκτήσει ποτέ την απήχηση των προαναφερθέντων, τουλάχιστον με την σύσταση που έχει τώρα, αλλά σίγουρα δεν απασχολείται με ανέφικτους έρωτες. Το δίπολο, βέβαια, ανθρώπου-βαμπίρ και τα κοινά τους συναισθήματα εξακολουθούν να δημιουργούν ταλαντευόμενες καταστάσεις αλλά όχι κάτι που θα επιζητούσε περισσότερες αναλύσεις.

Στα πρακτικά, τα επιμέρους στοιχεία δεν λειτουργούν στο σύνολο και όσοι προετοιμαστήκαμε για συγκινήσεις από τον τίτλο και μόνο, το “V Wars” χρειάστηκε μόνο λίγα επεισόδια για να μας βγάλει λάθος. Μία γενική αναθεώρηση κρίνεται απαραίτητη για την δεύτερη σεζόν. Εάν αυτή θα υπάρξει φυσικά.

3,5 / 10

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Zola

Zola

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία, όπως αυτή παρουσιάστηκε μέσα από ένα viral twitter...
13 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
7236
Tulip
3532
Tulip
3441