"Undone": Οι δημιουργοί του Bojack Horseman ξαναχτυπούν

Δημοσίευση: 15 Σεπτεμβρίου 2019, 17:18
Συντάκτης:

Για το BoJack Horseman δεν χρειάζονται πλέον πολλές συστάσεις. Όσοι έχουν παρακολουθήσει το animated υπαρξιακό παραλήρημα του Netflix έχουν να λένε ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες σειρές της δεκαετίας, ενώ όσοι δεν το έχουν δει… απλά χάνουν!

<a href="/nea/o-dimioyrgos-toy-bojack-horseman-etoimazei-sci-fi-tainia/63868">Ο δημιουργός του Bojack Horseman ετοιμάζει sci-fi ταινία</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ δημιουργός του Bojack Horseman ετοιμάζει sci-fi ταινία

Για να κάνουν την αναμονή για την έκτη σεζόν πιο γλυκιά, ο δημιουργός της σειράς Raphael Bob-Waksberg και η σεναριογράφος Kate Purdy – που μας έδωσε επίσης το άδικα κομμένο Tuca & Bertie – επέστρεψαν, μέσω Amazon αυτή τη φορά, για άλλο ένα ενήλικο animation με τίτλο Undone.

Μέσα σε 8 επεισόδια παρακολουθούμε το ταξίδι της Alma (Rosa Salazar), η οποία μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα αρχίζει σταδιακά να χάνει το μυαλό της. Η αμφισβήτηση της αντίληψής της για την πραγματικότητα γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν επανεμφανίζεται η μορφή του πατέρα της (Bob Odenkirk), ο οποίος πέθανε πριν από χρόνια και τώρα την προτρέπει να ανακαλύψει τα αίτια του θανάτου του και να αξιοποιήσει τη νέα της ικανότητα να ταξιδεύει στον χρόνο.

Τα παραπάνω ακούγονται άκρως δελεαστικά, όπως και η επιλογή των δημιουργών να χρησιμοποιήσουν τη ρεαλιστική animation τεχνική του rotoscoping, που έχουμε ξαναδεί στη μεγάλη οθόνη στο A Scanner Darkly του Richard Linklater, αλλά ποτέ ξανά στην τηλεόραση.

Ο Bob-Waksberg και η Purdy μίλησαν στο UPROXX για το Undone, με την Purdy να εξηγεί την έμπνευση για τη δημιουργία του ως εξής:

«Στην πρώτη σεζόν του BoJack, είχα γράψει το επεισόδιο με τίτλο ‘Downer Ending’, στο οποίο o BoJack τριπάρει και ζει μια παράλληλη πραγματικότητα στην οποία δεν είχε πάρει τόσο εγωιστικές αποφάσεις. Μετά το επεισόδιο αυτό ο Raphael με προσέγγισε ζητώντας μου να φτιάξουμε μια σειρά που θα πραγματεύεται παράλληλες πραγματικότητες. Με αφορμή αυτό, του μίλησα για κάποιες δικές μου εμπειρίες με την κατάθλιψη, το άγχος και τις εναλλακτικές θεραπείες που είχα δοκιμάσει, οι οποίες μου έδωσαν μια νέα θεώρηση πάνω στη ζωή… Συζητήσαμε για τον χαρακτήρα της Alma, το να την βάλουμε να βιώσει παρόμοιες εμπειρίες και να προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως σε διαφορετικές αντιλήψεις της πραγματικότητας.»

O Bob- Waksberg πρόσθεσε ότι χρησιμοποίησαν τον χαρακτήρα του νεκρού πατέρα για να δώσουν στην Alma ένα ισχυρό συναισθηματικό κίνητρο ώστε να εξερευνήσει αυτό που της συμβαίνει και να μην προσπαθήσει να εκλογικεύσει τη νέα πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται.

Η τεχνική του rotoscoping επιλέχθηκε γιατί τους έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα πειστικό μείγμα πραγματικότητας και φαντασίας. Εντυπωσιάστηκαν μάλιστα από τη δουλειά του Hisko Hulsing στο Montage of Heck, το ντοκιμαντέρ του Brett Morgan για τον Kurt Cobain, και ζήτησαν τη συμβουλή του. Έτσι, αρχικά τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν κανονικά με τους ηθοποιούς και στη συνέχεια το υλικό στάλθηκε σε ειδικό studio στο Τέξας για να προστεθούν τα animation στοιχεία και μετά στο Άμστερνταμ, όπου ζωγραφίζονται όλα στο χέρι!

Από το trailer και τις πρώτες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται τουλάχιστον εντυπωσιακό, ενώ περισσότερα για τη μίξη παράλληλης πραγματικότητας, ψυχικής ασθένειας και χιούμορ που υπόσχονται οι δημιουργοί, θα διαβάσετε στην επερχόμενη γνώμη μας για τη σειρά.

Όσο για το μέλλον του BoJack, το οποίο έπεσε φυσικά στο τραπέζι, και το αν θα τον δούμε στην επόμενη σεζόν σε κέντρο αποτοξίνωσης, η απάντηση είναι ότι και οι ίδιοι περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία!

Στριμάρει ήδη στο Amazon Prime Video.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos