ΣΕΙΡΕΣ

"Truelove": Φόνος ή πράξη αγάπης;

Δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2024, 19:37
Συντάκτης:

Φόνος ή πράξη αγάπης;

<a href="/nea/fallout-season-1-oi-fan-tha-apotheosoyn/69796">"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν

Αυτό φαίνεται να είναι ο αρχικός αφηγηματικός πυρήνας του “Truelove”, της βρετανικής μίνι σειράς του Channel 4 που μπορείτε να δείτε στην Cosmote TV και  όπου μια παρέα 70ρηδων παλιών φίλων συναντιέται μετά από χρόνια σε μια κηδεία.

Καθώς αποχαιρετούν, φανερά μεθυσμένοι, ένα από τα μέλη της, που βασανίστηκε αρκετά πριν φύγει από την ζωή, κάνουν μια συμφωνία. Να μην αφήσουν κανέναν να υποφέρει πριν το τέλος, να εξασφαλίσουν ο ένας για τον άλλον έναν αξιοπρεπή θάνατο αν χρειαστεί. Κανείς ωστόσο δεν περιμένει το πού μπορεί να τους οδηγήσει αυτό.

Η σειρά καταφέρνει να συνδυάσει σχεσιακό δράμα και αστυνομικό μυστήριο γύρω από μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αυτή του υποβοηθούμενου θανάτου.

Άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο επιτυχώς, καθώς δεν είναι σίγουρο το βάθος στο οποίο θέλει να φτάσει στην διερεύνηση αυτού του ευαίσθητου και περίπλοκου ζητήματος, τα έξι επεισόδια εξερευνούν έναν σύνολο θεμάτων γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις και το πέρασμα του χρόνου, την ηθική και τις προσωπικές αξίες, το γήρας και την ζωή πολύ μετά την συνταξιοδότηση.

Και το κάνει έχοντας στο επίκεντρο ένα σύνολο εξαιρετικών ηθοποιών στην κλασικά παραγκωνισμένη και παραμελημένη τηλεοπτικά και κινηματογραφικά τρίτη ηλικία, μεταξύ των οποίων οι Lindsay Duncan, Clarke Peters (ναι καλά θυμάστε, ο Λέστερ του ”The Wire”), Sue Johnston, Peter Egan, Phil Davis.

Ο ρυθμός είναι αρκετά αργόσυρτος και πολλά σημεία της εξέλιξης κάνουν ακόμα λιγότερο πιστευτή την υπόσχεση και την δράση που προκαλεί - χρειαζόμασταν ίσως περισσότερες πληροφορίες για τα προηγούμενα χρόνια και τις σχέσεις των χαρακτήρων. 

Ωστόσο, οι Charlie Covell και Iain Weatherby έχουν δημιουργήσει αληθοφανείς χαρακτήρες και ένα καλογραμμένο κείμενο, που συνδυάζει τα είδη με απλότητα και παραμένει γειωμένο και εγκρατές ακόμα και στις πιο μελό στιγμές.

Το αποτέλεσμα καταφέρνει να προσεγγίσει ολόσωστα τους πρωταγωνιστές και την φάση ζωής τους -απίστευτο ότι η ζωή δεν τελειώνει μετά τα 60- και να διανθίσει την ράθυμη μελαγχολία του με μερικές ενδιαφέρουσες σκέψεις και τροπές.

H σειρά στριμάρει Cosmote TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos