ΣΕΙΡΕΣ

"Tribes of Europa" season 1: Συνειδητοποιημένη μπιμουβιά

Δημοσίευση: 16 Μαρτίου 2021, 21:30
Συντάκτης:

To 2074, η Ευρώπη έχει διαμελιστεί σε μικρά κρατίδια που αποτελούνται από ξεχωριστές φυλές, έπειται από ένα τεχνολογικό blackout που προκάλεσε χάος και αναρχία. Τρία αδέρφια από φυλή των Ορίτζινι της Γερμανίας, προσπαθούν να επιβιώσουν. Ένα από αυτά έχει στην κατοχή του τον πανίσχυρο τεχνολογικά κύβο των Ατλάντιων, για τον οποίον ερίζουν όλες οι άλλες φυλές και θα κάνουν τα πάντα για να τον αποκτήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑMainstream

Προσεγμένο γερμανικό post apocalyptic, με φροντισμένη παραγωγή, μερακλίδικη (για τους φανς του είδους) αισθητική, δυνατές μουσικές και απλή, σχεδόν απλοϊκή κεντρική ιστορία.

Η σειρά εξελίσσεται σε ένα μέλλον που δείχνει απόλυτα σύγχρονο και στο οποίο δεν λειτουργεί τίποτα ηλεκτρονικό, ενώ η κοινωνική δόμηση έχει κατατμηθεί σε επιμέρους μικρούς κοινωνικούς θύλακες που μάχονται μεταξύ τους για την επιβίωση αλλά και την κυριαρχία.

Αρκετές σεναριακές προχειρότητες στην περιγραφή των φυλών και του τρόπου λειτουργίας του, επίσης όχι λίγες επιπολαιότητες σχετικά με την εξέλιξη της δράσης, δεν βοηθούν την συνολικη προσπάθεια να αποχαρακτηριστεί από το μπιμουβάδικο ύφος της. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό βέβαια, διότι μοιάζει να το στηρίζει σχεδόν αποενοχοποιημένα. Παρά όμως την εντυπωσιακή διεύθυνση φωτογραφίας και τα αβανταδόρικα close ups, οι τρεις νεαροί πρωταγωνιστές δεν αποδεικνύονται εξίοσυ χαρισματικοί.  

Πολύ μεγαλύτερο impact κάνουν οι πιο δοκιμασμένοι ηθοποιοί, H Ιρανή Μελίκα Φορουτάν (που μάθαμε από το Pari του Σιαμάκ Ετεμάντι) η οποία κυριαρχεί σε κάθε πλάνο που βρίσκεται ως η βάρβαρη (αλλά και με μια κρυφή ευαίσθητη πλευρά) Varvara, o Γερμανός Όλιβερ Μασούκι (που θυμόμαστε από το Dark) στον ρόλο του τυχοδιώκτη Moses είναι ίσως ο πιο έμπειρος του καστ, αλλά παίζει σε μια μάλλον παραίτερη αλαφροϊσκιωτη νότα και η Ρουμάνα Άννα Ουλάρου (Μούσα, Emerald City) ως αιχμάλωτη πολεμίστρια των Crows.

Μια δευτεροκλασάτη sci-fi περιπέτεια που στερείται σεναριακής δυναμικής για να απογειωθεί, ίσως θα έπρεπε να διαρκεί 10 -αντί για 6- επεισόδια για να εξελίξει καλύτερα τους κεντρικούς αφηγηματικούς της άξονες, δείχνει κάτα κάποιο τρόπο σαν να μας δίνει τυράκι για να τσεκάρει αν αρέσει, διότι μην αμφιβάλλετε ότι θα έχει σίγουρα και συνέχεια.

Και αυτό γιατί έχει σαφώς το κοινό της και σε εκείνο απευθύνεται απόλυτα συνειδητοποιημένα, προσφέροντας γνώριμες post-apocalyptic εικόνες και σκοτεινή αισθητική οικείας -στους φανς- καλλιγραφίας,

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 16 Μαρτίου 2021, 21:30
Ενημέρωση: 16 Μαρτίου 2021, 21:49
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mainstream

Mainstream

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η Φράνκι (Μάγια Χοκ) είναι μια νεαρή γυναίκα της οποίας το όνειρο είναι...
1ώρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
26441
Feelgood
11743
Feelgood
3456