Τρεις ταινίες για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δημοσίευση: 5 Φεβ. 2022, 18:00

Το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σας καλεί να ψηφίσετε την καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία της χρονιάς, ως το βραβείο των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όπως κάθε χρόνο, τρεις ταινίες θα διεκδικήσουν (πέρυσι το πήρε το Collective του λεξάντερ Νανάου) το LUX Audience Award 2022:

Το «Flee» του Γιόνας Ρασμούσεν από τη Δανία, που αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία ενός Αφγανού πρόσφυγα ο οποίος έχει πια βρει καταφύγιο και μια καινούρια ζωή στη Δανία, αλλά που το ταξίδι του ακόμη τον στοιχειώνει.

Το «Κβο Βάντις, Αϊντα;» της Τζασμίλα Ζμπάνιτς, μια πολιτική ταινία από τη Βοσνία που μιλά για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα με τρομερή πρωταγωνιστική ερμηνεία από την Γιάσνα Τζούρισιτς. Νο 4 στην λίστα του MOVE IT με τις κορυφαίες ταινίες του 2021.

Το «Great Freedom» του Σεμπάστιαν Μάισε, το Αυστριακό queer δράμα με εκπληκτική ερμηνεία από τον Φρανζ Ρογκόφσκι, ένα από τα φαβορί για το φετινό Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Η γνώμη του MOVE IT.

Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ μέχρι και τις 25 Μαίου του 2022. Μετά από κλήρωση συμμετέχοντες θα κερίσουν δώρα: τη συμμετοχή τους στην τελετή της απονομής του βραβείου στις 8 Ιουνίου του 2022 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos