ΣΕΙΡΕΣ

"Trafficked with Mariana van Zeller" season 1: Αληθινό

Δημοσίευση: 10 Φεβ. 2021, 14:45

Από τηλεφωνικές απάτες στη Τζαμάικα, δίκτυα παρασκευής και διακίνησης φαιντανύλης έως δίκτυα πορνείας και διακινητές κοκαΐνης, δεν υπάρχει κάτι που δεν καταφέρνει να μάθει η Mariana van Zeller.

<a href="/nea/new-look-monotono-kai-afiloxeno-gia-ton-theati/69579">"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή

Η γνωστή και βραβευμένη δημοσιογράφος από την Πορτογαλία θα έλεγε κανείς ότι «γυρνάει τον υπόκοσμο» στη νέα της σειρά Trafficked with Mariana van Zeller που προβάλλεται από το National Geographic και αποτελείται από οκτώ αυτοτελή επεισόδια. Κινητήριος δύναμή της είναι η περιέργειά της να μάθει και να δει τα πάντα.

Ο θεατής ακολουθεί την Marianna van Zeller στην προσπάθειά της να μπει στα άδυτα επικίνδυνων και δύσκολα προσβάσιμων δικτύων. Γυρνάει τον κόσμο και ψάχνει πληροφορίες από την πηγή, από τους πραγματικά εμπλεκόμενους. Οι περισσότεροι στην αρχή φαίνονται διστακτικοί γιατί φοβούνται ότι αν μιλήσουν, θα βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ωστόσο, η Marianna van Zeller πάντα καταφέρνει να τους κερδίσει και να αποσπάσει σημαντικές πληροφορίες.

Η ίδια σε παλιότερη συνέντευξη είχε δηλώσει ότι πιστεύει πως οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα καλές και χαρισματικές σε αυτό το είδος δημοσιογραφίας λόγω του στοιχείου της ενσυναίσθησης που διαθέτουν. Το στοιχείο αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ίδια, αλλά και για τον πυρήνα της σειράς καθώς σκοπός της δεν είναι να αποδείξει ότι οι μαύρες αγορές δημιουργούνται «από το μηδέν», αλλά ότι είναι αποτέλεσμα μιας σειράς συστημικών λαθών και κενών μιας χώρας.

Αυτός είναι και ο λόγος που στις συνεντεύξεις που προβάλλονται στη σειρά, δεν είναι λίγες οι φορές που ρωτάει τους συνεντευξιαζόμενους αν νιώθουν άσχημα, αν γνωρίζουν τι κάνουν και αν αυτό τους ενοχλεί.

Τις περισσότερες φορές, δεν παίρνει την απάντηση που περιμένει, αλλά αυτό δεν τη σταματά. Αντίθετα, της δίνει ώθηση για να μάθει περισσότερα για τη ζωή και τους λόγους που ώθησαν τον καθένα ξεχωριστά να ακολουθήσει αυτή την πορεία. Πολύ συχνά, η απάντηση είναι η ίδια και δεν είναι άλλη από τα χρήματα.

Εκτός από το περιεχόμενο, η σειρά καταφέρνει πολύ εύκολα να μαγνητίσει την προσοχή του θεατή, αποποιούμενη εντελώς την «ταμπέλα» του βαρετού ντοκιμαντέρ που έχουν άλλες αντίστοιχες σειρές του είδους. Αντιθέτως, το Trafficked with Mariana van Zeller απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί βαρετό και σίγουρα αξίζει τον χρόνο σας.

Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos