ΣΕΙΡΕΣ

"Time" season 2: Γροθιά στο στομάχι

Δημοσίευση: 7 Ιουνίου 2024, 18:07
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η μοίρα φέρνει τρεις γυναίκες στο ίδιο κελί, όπου εκτός από την επιβίωση πρέπει να κερδίσουν και τους προσωπικούς τους δαίμονες.

<a href="/nea/eric-multitasking-poy-apoprosanatolizei/69995">"Εric": Multitasking που αποπροσανατολίζει</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Εric": Multitasking που αποπροσανατολίζει

Γνώμη: Το BBC είναι γνωστό ότι κουβαλάει ποιότητα και μετά την επιτυχία της πρώτης σεζόν του Time, επιστρέφει για μια ακόμη δύσκολη ιστορία εγκλεισμού .

Στον συγκεκριμένο κύκλο μάλλον μιλάμε για γυναικεία υπόθεση, όπου η σκηνοθέτρια Andrea Harkin επιλέγει τρεις βασανισμένες ψυχές να εκτίσουν ποινή, μπορεί όχι στη χειρότερη φυλακή του κόσμου, σίγουρα όμως πολύ μακριά από τα όνειρα τους .

Η Orla κλέβει ρεύμα αφού τα κουκιά δε βγαίνουν για να μεγαλώσει τα παιδιά της, η Abi με τραγικό παρελθόν θα ριζώσει πίσω από τα κάγκελα, ενώ η Kelsey αποτελεί τελειωμένη υπόθεση εθισμένη στην ηρωίνη έως κάτι που συμβαίνει στη ζωή της θα την κάνει να ξανασκεφτεί τις προτεραιότητες της .

Εκτός του ότι και οι τρεις πρωταγωνίστριες (Μπέλα Ράμσεϊ-The last of us, Τζόντι Ουίτακερ-Dr, Who, Ταμάρα Λόρανς-Kindred) παίζουν καταπληκτικά, η σειρά ρέπει προς μια raw δημιουργία μακριά από τη blockbuster fun to watch οπτική του Prison Break ή την πολύχρωμη ελαφρότητα του Orange Is The New Black .

Προς Θεού και τα δύο ήταν εξαιρετικά και έκαναν πολλούς να αναθεωρήσουν για την καλή τηλεόραση (που δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα απέχει έτη φωτός), όμως το Time είναι ξεκάθαρα γροθιά στο στομάχι.

Εκβιάζει το συναίσθημα; Ναι, αφού οι χαρακτήρες θυμίζουν το κανόνα της μαμάς στο παιδί με το 'μη το χέρι στη πρίζα' και το επόμενο λεπτό το παιδί πάλι ψαχουλεύει, αλλά δεν μπορείς να κάνεις ιστορία φυλακής χωρίς έκρηξη των κλισέ. Τα μηνύματα κάποιες φορές ουρλιάζουν στα μούτρα του θεατή, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι οι δημιουργοί δεν θέλησαν να φτιάξουν μια υπόθεση με σκοπό τη κατήχηση.

Απλά οι εσώκλειστοι έχουν τα ίδια προβλήματα με τους απ' έξω, ενώ η ηθική και η φιλία έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους φυλακισμένους.

Στα θετικά προστίθεται ότι ξεφεύγουμε από την συνηθισμένη τακτική ότι τα όργανα της τάξης αποτελούν σαδιστικά καθάρματα, αντιθέτως εδώ είναι ταπεινοί με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος να βοηθήσουν τις κρατούμενες να σταθούν στα πόδια τους.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα σε 3 επεισόδια που ολοκληρώνεται η μίνι σειρά, ένα πλάκωμα στη ψυχή το αισθάνεσαι αφού δεν μιλάμε για μια χαλαρή θέαση.

Είναι όμως τόσο καλοπαιγμένη, χωρίς φρου φρου και αρώματα, που καλό θα ήταν οποίος έχει Cosmote TV να βρει Τιme να την απολαύσει .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos