Θα πληρώνατε 30 ευρώ για να δείτε σε streaming το νέο Mulan?

Δημοσίευση: 13 Aug 2020, 14:04
Συντάκτης:

Η Disney αποφάσισε να διεξάγει ένα πείραμα στις πλάτες των Disney+ συνδρομητών της, ένα πείραμα που, αν πετύχει, ίσως αλλάξει την ιστορία του streaming.

Το Mulan, είχε σαν αρχική ημερομηνία διανομής στους κινηματογράφους, την 27η Μαρτίου, πριν η πανδημία του covid-19 κλείσει τα σινεμά σε όλο τον κόσμο. Όπως βλέπουμε να συμβαίνει και με το Tenet του Christopher Nolan, η ημερομηνία εξόδου μετατοπίστηκε, αρχικά στις 24 Ιουλίου. Έπειτα στις 21 Αυγούστου. Αντί να συνεχίσει να το αναβάλει, η Disney αποφάσισε να ακυρώσει την κινηματογραφική προβολή στις ΗΠΑ και αντ'αυτής να διαθέσει την ταινία στους συνδρομητές της στην Disney+ πλατφόρμα. Αυτοί με τη σειρά τους, εφόσον θέλουν να δουν την επική παραγωγή της Mulan, θα πρέπει να πληρώσουν, εκτός από την μηνιαία συνδρομή των $6.99, επιπλέον το ποσό των $29.99. Σε χώρες που τα σινεμά έχουν ανοίξει, όπως η Κίνα, καθώς και σε χώρες όπου η Disney+ πλατφόρμα δεν είναι διαθέσιμη, το Mulan θα ανοίξει στα σινεμά στις 4 Σεπτεμβρίου (και λογικά στην Ελλάδα την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου).

Οι συνδρομητές δε θα χρεωθούν όμως $30 για να δουν την ταινία μια μόνο φορά αλλά θα την έχουν διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή, αρκεί να παραμένουν συνδρομητές της Disney.

Ο CEO της Disney, Bob Chapek ξεκαθάρισε πως το Mulan ήταν το πειραματόζωο σε αυτό το Video On Demand πείραμα. “Αντιμετωπίζουμε το  Mulan σαν εφάπαξ περίπτωση και όχι ας πούμε σαν ένα νέο μοντέλο που διερευνούμε,” ανέφερε. Η επιτυχία ή η αποτυχία αυτού του πειράματος καθώς και το μέλλον άλλων παραγωγών της Disney που είναι προς το παρόν "στον αέρα" όπως το Black Widow, θα εξαρτηθούν από την απάντηση στο ερώτημα: Είναι το κοινό διατεθειμένο να πληρώσει $30 για να στριμάρει το Mulan?

<a href="/festival-nyhtes-premieras/nyhtes-premieras-2023-afieroma-sta-100-hronia-disney/68735">Νύχτες Πρεμιέρας 2023: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια Disney</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 2023: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια Disney



Είναι λογικό από τη μία ο κολοσσός της Disney να προσπαθήσει να μετριάσει άμεσα τις οικονομικές απώλειες του πρώτου τριμήνου του 2020, που λόγω της πανδημίας έφτασαν στο δυσθεώρητο ύψος των 3.5 δισ. δολαρίων. Το αναμενόμενο μπλοκμπάστερ της Mulan κόστισε 200 εκ. δολάρια. Μια έρευνα από την εταιρία Lightshed Partners προβλέπει πως το Mulan θα πρέπει να αγοραστεί 29 εκατομμύρια φορές στο Disney+ για να παράξει το ισοδύναμο του κινηματογραφικού box office, αν αυτό έκανε το αναμενόμενο 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις. Με το ποσό των $30, το να βρεθούν 29 εκατομμύρια χρήστες φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Αν αναρωτηθείτε πόσο θα κόστιζε το Mulan αν η πλατφόρμα είχε ανοίξει και στην Ελλάδα, το λογικό θα ήταν να πρέπει να πληρώσετε 30 ευρώ, εφόσον υπάρχει 1-1 αντιστοιχία ευρώ-δολαρίου στα κόστη της βασικής χρέωσης της πλατφόρμας στις ευρωπαϊκές χώρες που έχει ήδη ανοίξει. Ένα επιχείρημα υπέρ της τσουχτερής τιμής είναι το ότι αν ένα blu-ray κοστίζει περίπου 30 δολάρια τότε ίσως αυτό να πρέπει να είναι και το κόστος ταινίας για τη δημιουργία μιας ψηφιακής βιβλιοθήκης. Πάντα όμως με το σκεπτικό πως η ψηφιακή βιβλιοθήκη είναι προσωπική και η ύπαρξή της δεν εξαρτάται από μηνιαία συνδρομή όπως επέλεξε να κάνει η Disney.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos