ΣΕΙΡΕΣ

"The terminal list": Σκοτεινή ιστορία που αγγίζει ευαίσθητες χορδές

Δημοσίευση: 10 Ιουλίου 2022, 14:31
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μια στρατιωτική επιχείρηση πάει πολύ στραβά και ο μοναδικός επιζών που τυγχάνει να είναι ο επικεφαλής αυτής προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του αλλά και να μείνει ζωντανός σε μια τεράστια συνωμοσία.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Γνώμη: Φάρμακο στις πληγές που άνοιξε η τεράστια φάρσα του τελευταίου Θορ ήταν το Terminal List. O λόγος; Έδωσε ότι υποσχέθηκε στο trailer του, full gritty και μαυρίλα. Ο Chris Prat (που δεν είναι τόσο κακός ηθοποιός όσο πολλοί νομίζουν, απλά ελέγχεται για κάποιες περίεργες προσωπικές γνωμουλες) στο ρόλο του Διοικητή Ρις που από μόνο του το όνομα ξυπνάει κινηματογραφικές αναμνήσεις ξεφεύγει από τη πολύχρωμη περσόνα του Starlord που τη κάνει τόσο καλά και βαδίζει σε πιο μουντά μονοπάτια.

Η σειρά βασίζεται στο επιτυχημένο ομώνυμο βιβλίο το οποίο άγγιξε ευαίσθητες χορδές βετεράνων και λοιπών ανθρώπων που τα δώσαν όλα και πήραν τίποτα. 

Ανέκαθεν ο κινηματογράφος αρέσκονταν σε θεάματα ξεζουμισμενων στρατιωτικών που μετά τη θητεία τους εξαφάνισαν, φτύνοντας τους σαν κουκούτσι από καρπούζι. Inside joke: Αμέρικα είναι ότι θέλει κάνει. Στη συγκεκριμένη σειρά δεν φτάνει που ξεκληρίζεται μια ομάδα, η σκούπα φτάνει σε βαθύτερα και σοκαριστικά σημεία.

Το πρώτο επεισόδιο σε γραπωνει απ' την αρχή μέχρι το τέλος, λογικό μιας και το όνομα του Antoine Fuqua στους συντελεστες δεν είναι τυχαίο: ξέρει ο τυπος να δημιουργεί σφιχτοδεμένη δράση.

Δίπλα στον κατεστραμμένο Prat, το κάποτε next best thing του Hollywood  Taylor Kitch, που κόντεψε να ρημάξει ένα ολόκληρο στούντιο με την επική πατάτα John Carter. Από τότε δε ξέρουμε αν του το φυλάνε μανιάτικο, σίγουρα δεν τον συναντάμε πολύ συχνά, είναι μια χαρά τίμιος όμως στο ρόλο του αδερφικου φίλου του πρωταγωνιστή.

Ίσως θα μπορούσε να μαζευτεί λίγο περισσότερο το πράγμα, καθώς η συνομωσία απλώνεται επικίνδυνα στα 8 επεισόδια του, ενώ οι σκηνές δράσης που είναι καλοστημένες δεν είναι τόσες πολλές όσο θα θέλαμε.

Σοβαρό χαρτί στα χέρια του Amazon που δεν έχει να περηφανεύεται για πολύ και καλό υλικό, σίγουρα το terminal list είναι μια αρχή.

Το θηλυκό κοινό ίσως απεμπλακεί από τη μάχη, καθώς λιγομίλητοι και παγωμένοι στρατιωτικοί λογικό είναι να μην αποτελεί το φόρτε τους, κάλλιστα η σειρά διακρίνεται όμως για το καλοδουλεμένο σεναριο αν θελήσουν να το ξεκινήσουν.

Παραγωγή που θυμίζει κινηματογράφο, ηθοποιοί που βρίσκονται εκεί που πρέπει και μια σκοτεινή ιστορία.

Mπραβο Amazon. 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos