ΣΕΙΡΕΣ

"Sweet home" season 1: Σκοτεινό χάος, εθιστική ιστορία

Δημοσίευση: 20 Ιαν. 2021, 16:34

Σύνοψη: Ένας μοναχικός μαθητής λυκείου έχει χάσει τους γονείς του σε ένα τρομερό δυστύχημα και αποφασίζει να μετακομίσει σε ένα δωμάτιο ενός σπιτιού, όπου αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα και τρελά πράγματα με τέρατα. Οι χαρακτήρες που είναι άγνωστοι μεταξύ τους βρισκονται εγκλωβισμένοι σε αυτό το σπίτι και παλεύουν για την επιβίωση τους. Αραγε θα τα καταφέρουν;

ΣΧΕΤΙΚΑInfinite

Άποψη: H  Κορεάτικη σειρά ΄΄Sweet Home’’ έχει 10 επεισόδια και είναι σκηνοθετημένη από τους Young-woo Jang και τον Eung-bok Lee του εξαιρετικού προ τριετίας "Mr. Sunshine".

Από την αρχή μπορεί κανείς να καταλάβει τι είδους σειρά προκειται να παρακολουθήσει, πάντως η αρχική σκηνή διαφέρει από αυτό που θα παρακολουθήσουμε αμέσως μετά. Αρχίζει με την απόλυτη τρέλα της καταστροφής και σε πάει αμέσως μετά στο πώς ξεκίνησαν όλα. Ολη η δράση λαμβάνει χώρα σε αυτο το ‘’sweet’’ σπίτι και έχουμε την ευκαιρία να εστιάσουμε και να δούμε τους χαρακτήρες και τις αντιδράσεις τους, εμβαθύνοντας περισσότερο στον κύριο χαρακτήρα που κάθε μέρα νιώθει πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτά τα δαιμόνια που ακολουθούν την ανθρωπότητα.

Όσον αφορά το CGI και τα γραφικά είναι καταπληκτικα σε κάποιες σκηνές και σε κάποια τέρατα, αποτέλεσμα μάλλον αναμενόμενο, καθώς πρόκειται για την ακριβότερη κορεάτικη σειρά του Netflix. Έχει ενδιαφέρουσες χρώματικές αποχρώσεις και επειδή εστιάζει στο κοινό κακό και στην αντιμετώπιση του, ασχολείται κυρίως με τους ανθρώπους και τις σχέσεις που δημιουργούνται.

Σου δείχνει τους χαρακτήρες και βλέπεις ποιοι μένουν μαζί, ποιοί χωρίζονται, ποιοί παίρνουν τις σοβαρές αποφάσεις και από την άλλη έχουμε τα τέρατα και κάπου στο τέταρτο επεισόδιο σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό που βλέπεις είναι βαρύ και σκοτεινό και όχι μια σειρά από που έχει απλώς αίματα,τέρατα και zombie apocalypse στοιχεία.

Τα τέρατα από την άλλη, προσαρμόζονται, αλλάζουν και μεταφρομοφόνται ανάλογα με τις συνθήκες, έχοντάς και μια μοναδική προσωπικότητα που τα ξεχωρίζει από άλλα, ενώ  οι χαρακτήρες της σειράς προσπαθούν να ανακαλύψουν τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτά και να λύσουν το μυστήριο τους.

Πολλές φορές αυτό που βλέπεις είναι τρελό και χαώδες, ενώ  στα 3 πρώτα επεισόδια η σειρά εστιάζει περισσότερο στους χαρακτήρες και κινείται αργά μέχρι να βρει  το ρυθμό της  και όσο προχωράει οι χαρακτήρες γινονται πιο  ενδιαφέροντες και η σειρα πιο διασκεδαστική με ανατροπές.  Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον  είναι ότι υπάρχει απόλυτο χάος όσον αφορά τα τερατώδη όντα και δεν υπάρχει ένας κανόνας για το πώς μπορεί να μετατραπεί κάποιος σε ένα ή απο το πού προήλθαν και αυτό μεγαλώνει την αγωνία για το πώς θα μπορέσουν οι χαρακτήρες να τα αντιμετωπίσουν.

Τέλος, τί πιο επίκαιρο από το να ειναι κλεισμενοι και απομονωμένοι κάποιοι άνθρωποι στο σπίτι; Πέρα από αυτό, να προσπαθούν και να αντιμετωπίσουν το κοινό κακό όταν ο καθένας κινείται με βάσει το συμφέρον του; Όμως και πάλι βλέπουμε ότι όσο περνάνε τα επεισόδια, οι χαρακτήρες εμφανίζουν την αληθινή φύση τους, ενώ αποκαλύπτονται οι προσωπικές τους ιστορίες και βυθίζεσαι και συ μεσα στο στορυ τους που είναι γεμάτο συναισθήματα και δράματα.

Μαρία Πλουμάκη

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

tick, tick...BOOM!

tick, tick...BOOM!

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ένας μποέμ καλλιτέχνης της δεκαετίας του ’90, χαμένος στην αχανή Νέα Υόρκη, αλλά...
3 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
7236
Tulip
3532
Tulip
3441