ΣΕΙΡΕΣ

"Survivng death" season 1: Προσπεράστε

Δημοσίευση: 27 Ιαν. 2021, 14:57

Μια από τις βασικότερες αλήθειες με την οποία ο άνθρωπος έρχεται από νωρίς αντιμέτωπος είναι ο θάνατος. Όλοι γνωρίζουν την ύπαρξη του, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τίποτα παραπάνω. Ανά τους αιώνες έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες, οι οποίες προσπαθούν να εξηγήσουν και να ερμηνεύσουν τι συμβαίνει στον άνθρωπο μετά θάνατον, πού κι αν πάει κάπου και τι υπάρχει εκεί. Οι εν λόγω απόψεις και θεωρίες είναι πολλές και κάθε μια προσεγγίζει το ζήτημα με πολύ διαφορετικό τρόπο.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Η νέα σειρά του Netflix «Survivng Death» επιχειρεί να προσεγγίσει ακριβώς αυτό το θέμα. Αποτελούμενη από έξι επεισόδια, αγγίζει θέματα όπως οι επιθανάτιες εμπειρίες, τα μέντιουμ, οι άνθρωποι που έχουν μνήμες από προηγούμενες ζωές καθώς και τα σημάδια, είτε υπό τη μορφή άψυχων αντικειμένων είτε έμψυχων όντων, που στέλνουν οι νεκροί στους ζωντανούς.

Η θεματική αποτελεί εξ ορισμού ευαίσθητο θέμα, διότι αγγίζει πολύ υποκειμενικά ζητήματα, τα οποία άπτονται της προσωπικής άποψης ή πίστης ενός ανθρώπου. Επομένως, θα περίμενε κανείς – από ένα κατά τ’ άλλα- ντοκιμαντέρ να μπορεί να παρουσιάσει ισότιμα θεωρίες και επιστημονικά συμπεράσματα. Ωστόσο, τα πράγματα πήγαν διαφορετικά.

Με εξαίρεση το πρώτο επεισόδιο της σειράς, το οποίο παρουσιάζει την ιστορία μιας γιατρού που βίωσε μια επιθανάτια εμπειρία, τα υπόλοιπα επεισόδια μετατρέπονται σε έναν αγώνα της σειράς να πείσει τον θεατή για τα όσα διαδραματίζονται.

Με το βάρος να δίνεται σχεδόν αποκλειστικά σε προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων και με την επιστημονική πλευρά των όσων βλέπουμε να απουσιάζει, είναι δύσκολο να πειστεί  κανείς. Η κατάσταση χειροτερεύει στα επόμενα επεισόδια, στα οποία επιστρατεύονται όλα τα δυνατά μέσα για να πειστεί ο θεατής.

Το αποκορύφωμα έρχεται στο τρίτο επεισόδιο, όπου κατά τη διάρκεια μιας τελετής (την οποία δεν παρακολουθούμε διότι πρέπει να τελείται υπό απόλυτο σκοτάδι, αλλά επιτρέπεται να ηχογραφηθεί), ακούγεται η φωνή του εννιάχρονου Τιμ, ενός πνεύματος που εμφανίζεται συχνά σ’ αυτή την τελετή.

Ακόμη κι άνθρωποι που ίσως πιστεύουν σε τέτοιες τελετές, στα πνεύματα ή έχουν συμμετάσχει σε κάτι αντίστοιχο, σίγουρα θα ένιωσαν ότι υποτιμάται η νοημοσύνη τους.

Εκτός από το περιεχόμενο, το οποίο είναι επαναλαμβανόμενο σε μία προσπάθεια να γεμίσει τηλεοπτικό χρόνο, αισθητικά η σειρά δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Ο σκηνοθέτης της σειράς, Ρικι Στερν, φαίνεται  να μην έχει κάνει την παραμικρή προσπάθεια για να γίνει έστω και στο ελάχιστο οπτικά ελκυστική η σειρά.

Αν σας ιντριγκάρουν οι επιθανάτιες εμπειρίες, η ζωή μετά θάνατον, τα φαντάσματα και τα μέντιουμ, πρέπει σίγουρα να βρείτε μια άλλη σειρά για να δείτε!

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 27 Ιαν. 2021, 14:57
Ενημέρωση: 27 Ιαν. 2021, 14:57
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos