Στήριξη 20 εκατομμυρίων για κινηματογραφικές αίθουσες και διανομή

Δημοσίευση: 28 Δεκ. 2021, 11:08

Στήριξη 20 εκατομμυρίων για το 2021 σε κινηματογράφους, διανομή, θέατρα, μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους αποφασίστηκε με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συνυπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Επικρατείας.

<a href="/nea/palepste-gia-toys-agapimenoys-mas-kinimatografoys/63344">"Παλέψτε για τους αγαπημένους μας κινηματογράφους"</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Παλέψτε για τους αγαπημένους μας κινηματογράφους"

Στόχος, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, είναι η στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών των συγκεκριμένων τομέων του πολιτισμού από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, με βασικό «εργαλείο» την επιδότηση των κενών θέσεων σε θέατρα, κινηματογράφους, πολιτιστικούς χώρους.

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της απόφασης, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρά σήμερα Τρίτη 28 Δεκεμβρίου σε πρώτη καταβολή 2,6 εκατ. ευρώ για ενίσχυση θεάτρων, μουσικών σκηνών κλπ. για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων. Αναλυτικά:

Για επιχειρήσεις κινηματογράφου προβλέπεται η καταβολή σταθερού ποσού 4 ευρώ ανά θεατή/εισιτήριο, ανά προβολή και έως 40 προβολές το μήνα, ως εξής:

1.Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μάϊου 2021 καταβάλλεται στην επιχείρηση που διαχειρίζεται την αίθουσα συνολικό ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 10% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίων.

2.Για την περίοδο Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2021, για επιχειρήσεις που λειτούργησαν εντός της περιόδου αυτής καταβάλλεται συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίων.

Για επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές για χρονικά διαστήματα εντός της προαναφερθείσας περιόδου καταβάλλεται συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στο 10% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίων.

Για διανομείς κινηματογραφικών ταινιών, προβλέπεται για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2021 οικονομική ενίσχυση που καλύπτει το 40% της διαφοράς της μείωσης του κύκλου εργασιών του έτους 2020 σε σχέση με το 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos