ΣΕΙΡΕΣ

"Τhe staircase": Άψογη δουλειά, απίστευτος Κόλιν Φερθ

Δημοσίευση: 17 Μαΐου 2022, 15:21
Συντάκτης:

Το 2001 η Kathleen Peterson βρέθηκε νεκρή στη σκάλα του σπίτι της στο Durham της Βόρειας Καρολίνας, από την οποία σύμφωνα με τον σύζυγο της, Michael, έπεσε και σκοτώθηκε. Από την πρώτη στιγμή, η εικόνα του σημείου που βρέθηκε το πτώμα της έμοιαζε περισσότερο σκηνή με εγκλήματος παρά με ατύχημα, και έτσι ξεκίνησε η δικαστική υπόθεση του θανάτου της, με τον άντρα της να κατηγορείται για τη δολοφονία της.

<a href="/nea/griselda-entasi-kai-thilykos-scarface/69421">"Griselda": Ένταση και θηλυκός Scarface</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Griselda": Ένταση και θηλυκός Scarface

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του ομότιτλου docuseries – τo οποίο παρακολουθούσε την εξέλιξη της υπόθεσης για σχεδόν δεκαπέντε χρόνια – και ακολουθώντας φυσικά τη μόδα της εποχής, το The Staircase του HBO μας λέει μία αρκετά πιστή στην πραγματικότητα εκδοχή της πολύ διάσημης πλέον ιστορίας του Michael Peterson, σε ένα miniseries που δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να βλέπετε.

Η γνώμη του MOVE IT για την ομώνυμη true crime σειρά του Netflix

Άθελα του, ο Michael έδωσε στα media μία ιστορία που τα έχει όλα: την αποδόμηση ενός υπεύθυνου και αφοσιωμένου οικογενειάρχη , ατελείωτα κρυμμένα μυστικά που πάνε πίσω πολλά χρόνια και έρχονται σταδιακά στην επιφάνεια για να σοκάρουν τη μικρή κοινωνία του Durham, και το αγαπημένο όλων, ένα murder trial που σε κρατάει σε αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή.

Διαφοροποιείται από το docuseries στο ότι βλέπουμε σε flashbacks τον χαρακτήρα της ίδιας της Kathleen, που υποδύεται η αγαπημένη Toni Collette.

O Colin Firth κάνει υποκριτικά το καλύτερο που μπορεί για να μπει στον ρόλο του Michael Peterson και είναι απίστευτος.

Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για κάθε έναν ξεχωριστά από όλο το υπόλοιπο cast. Από την Parker Posey στον ρόλο της ενοχλητικά συντηρητικής Freda Black, της δημοσίου κατήγορου με τη βαριά νότια προφορά, και φυσικά τον Michael Suhlbarg στον ρόλο του David Rudolf, του δικηγόρου που όλοι αγαπήσαμε. Για να καταλάβουμε πόσο άψογη δουλειά έχουν κάνει όλοι οι συντελεστές, αξίζει ακόμα περισσότερο να έχουμε παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ της δίκης.

Όσο άψογη σειρά και να είναι, και παρ’ όλο που σε αντίθεση με το αντίστοιχο ντοκιμαντέρ προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της Kathleen συμπεριλαμβάνοντας τη σαν χαρακτήρα, συμβαίνει ακριβώς αυτό για το οποίο πολύ συχνά κατηγορούνται τέτοιες true crime σειρές. Ο μόνος που ταυτιζόμαστε και ενδιαφερόμαστε για την κατάληξη του δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Michael Peterson, και το αν έχει αποδοθεί η δικαιοσύνη όπως θα έπρεπε για τον θάνατο της συζύγου του έρχεται σε τελείως δεύτερη μοίρα.

Αν αφαιρέσουμε αυτό από την εξίσωση, το The Staircase είναι από τις σειρές που δεν μπορούμε να περιμένουμε να βγει το επόμενο επεισόδιο. Όσοι έχουμε δει το docuseries του Netflix την έχουμε ήδη λατρέψει, και οι λίγοι που δεν το έχουν παρακολουθήσει, θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουν με το που τη δουν.

Η σειρά προβάλλεται στη Vodafone TV

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 17 Μαΐου 2022, 15:21
Ενημέρωση: 17 Μαΐου 2022, 15:27
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos