Σπάνιο δέντρο πήρε το όνομα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Δημοσίευση: 10 Ιαν. 2022, 18:40
Συντάκτης:

Ένα δέντρο πήρε το όνομα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, καθώς μία ομάδα επιστημόνων τροπικών δασών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό PeerJ, αποφάσισε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον ηθοποιό.

<a href="/nea/o-kianoy-rivs-stin-seira-ton-skorseze-nti-kaprio/66856">Ο Κιάνου Ριβς στην σειρά των Σκορσέζε - Ντι Κάπριο</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Κιάνου Ριβς στην σειρά των Σκορσέζε - Ντι Κάπριο

Οι επιστήμονες στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους, ανακάλυψαν πρόσφατα ένα νέο είδος δέντρου, το οποίο φυτρώνει μόνο στο δάσος του Καμερούν και αποφάσισαν να του δώσουν το όνομα του ηθοποιού σε αναγνώριση της περιβαλλοντικής του δράσης.

"Βefore thw flood": Η κριτική του MOVE IT για το οικολογικό ντοκιμαντέρ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο

«Αυτό το απειλούμενο και θεαματικό δέντρο πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό ηθοποιό και οικολόγο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος, για αρκετούς μήνες το 2020, άσκησε εκτενή πίεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιστήσει την προσοχή στις απειλές για τα πολυάριθμα σπάνια είδη από την παραχώρηση υλοτομίας στο δάσος Έμπο, που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα», έγραψαν οι επιστήμονες στο περιοδικό. «Η παραχώρηση ακυρώθηκε τον Αύγουστο του 2020, σίγουρα εν μέρει λόγω των προσπαθειών του. Πιστεύουμε ότι ήταν ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει να σταματήσει η υλοτόμηση του δάσους Έμπο», δήλωσε στο BBC ο επιστήμονας του Κιου δρ Μάρτιν Τσικ.

Επίσημα ονομάζεται Uvariopsis dicaprio· το δέντρο που απειλείται με εξαφάνιση έχει γυαλιστερά, κιτρινοπράσινα άνθη και θεωρείται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέλος της οικογένειας ylang ylang.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει κάτι να πει για τα νερά των ελληνικών θαλασσών

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο δωρίζει 5 εκατ. δολλάρια για τον Αμαζόνιο

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 10 Ιαν. 2022, 18:40
Ενημέρωση: 10 Ιαν. 2022, 18:40
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Night of the Kings

Night of the Kings

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Ένας νεαρός άνδρας στέλνεται στη “La Maca”, μια φυλακή χτισμένη μέσα στο δάσος...
1ώρα