Σωτήρης Τσαφούλιας: "Η ελληνική μυθολογία έχει όλες τις απαντήσεις"

Δημοσίευση: 11 Ιουνίου 2019, 21:34
Συντάκτης:

Η CosmoteTV παρουσίασε χθες στην Αίγλη Ζαππείου την πρώτη ελληνική σειρά μυθοπλασίας σε αποκλειστικά δική της παραγωγή, το «Έτερος Εγώ- Χαμένες Ψυχές» του Σωτήρη Τσαφούλια, στην επίσημη πρεμιέρα της, απρουσία των βασικών συντελεστών.

<a href="/nea/eteros-ego-nemesis-me-tin-idia-petyhimeni-syntagi/67740">"Έτερος Εγώ: Νέμεσις": Με την ίδια, πετυχημένη, συνταγή</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Έτερος Εγώ: Νέμεσις": Με την ίδια, πετυχημένη, συνταγή

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκαν στον θερινό κινηματογράφο της Αίγλης τα 3 από τα συνολικά 8 επεισόδια της αστυνομικής σειράς, τα οποία θα κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή 16 Ιουνίου, μέσα από την δωρεάν on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Από την Δευτέρα 8 Ιουλίου, τα επεισόδια του «Έτερος Εγώ- Χαμένες Ψυχές» θα προβάλλονται κάθε βράδυ στις 23.00, στο COSMOTE CINEMA  4HD.

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Σωτήρης Τσαφούλιας, Δημήτρης Μιχαλάκης, Πέτρος ΛαγούτηςΠυγμαλίων Δαδακαρίδης, Σωτήρης Τσαφούλιας, Δημήτρης Μιχαλάκης, Πέτρος Λαγούτης

Το «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές» παρουσιάζει μια σειρά δολοφονιών, που βασίζονται στους άθλους του Θησέα. Οι αστυνομικές αρχές καλούν τον εκκεντρικό καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαϊνη (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) για να τις βοηθήσει να λύσουν το μυστήριο και να εντοπίσουν τον serial killer.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Πέτρος Λαγούτης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Κατερίνα Διδασκάλου (που αποτέλεσαν και το πάνελ της συνέντευξης τύπου μαζί με τον executive director της CosmoteTV, Δημήτρη Μιχαλάκη), Μάνος Βακούσης, Άκης Σακελλαρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Βασίλης  Ρίσβας, και Σπύρος Παπαδόπουλος.

Το σενάριο του «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές», είναι μια ιδέα των Σωτήρη Τσαφούλια και Παναγιώτη Ιωσηφέλη. Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσαφούλιας υπογράφει τη σκηνοθεσία, ενώ το σενάριο το συνυπογράφει ο ίδιος σε συνεργασία με την Κατερίνα Φιλιώτου.

Εδώ μπορείτε να δείτε το τρέιλερ.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας σχολίασε μεταξύ άλλων:

«H συνεργασία μας με την CosmoteTV ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αλλά και άκρως επαγγελματική. Ένοιωσα σαν να κάνω σινεμά και όχι τηλεόραση. Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι στηρίζουν την ελληνική μυθοπλασία και επενδύουν σε παραγωγή υψηλού επιπέδου με κινηματογραφικό βλέμμα.

Βασίσαμε και εξελίξαμε το σενάριο πάνω στους άθλους του Θησέα. Η ελληνική μυθολογία έχει όλες τις απαντήσεις σε πολλά προβλήματα που μας απασχολούν. Κακώς διδάσκεται ελλιπώς και δεν ερμηνεύεται όπως πρέπει.

Το «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές» αποτελεί τυπικά το sequel της ταινίας, αλλά δεν χρειάζεται να έχει δει κάποιος το πρώτο φιλμ. Δώσαμε ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην ιστορία, στην σειρά είχα σαφώς μεγαλύτερη άνεση και χρονικό περιθώριο να αναπτύξω καλύτερα τους χαρακτήρες.

Σωτήρης Τσαφούλιας, Κατερίνα Διδασκάλου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Πέτρος Λαγούτης, Βίκυ Παπαδοπούλου και η δημοσιογράφος Χριστίνα ΜπίθαΣωτήρης Τσαφούλιας, Κατερίνα Διδασκάλου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Πέτρος Λαγούτης, Βίκυ Παπαδοπούλου και η δημοσιογράφος Χριστίνα Μπίθα

Νομίζω ότι μπορεί να σταθεί η σειρά στο εξωτερικό. Ίσως να υπάρξει ένα πρόβλημα με την ακριβή απόδοση της μετάφρασης…

Αγαπημένες μου σειρές τον τελευταίο χρόνο: Sinner, Handmaid’s Tale, Ozark».

Εμείς να προσθέσουμε ότι η σειρά αξίζει το Binge watching σας και σύντομα θα σας καταράψουμε τις εντυπώσεις μας από τα 3 πρώτα επεισόδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos