ΣΕΙΡΕΣ

"The Sommerdahl murders" season 1: Crime ή σαπουνόπερα;

Δημοσίευση: 29 Απριλίου 2021, 02:24

Σύνοψη: O Dan Sommerdahl πρέπει να δουλέψει με τον καλύτερό του φίλο και την γυναίκα του για να ερευνήσουν και να διαλευκάνουν την επίλυση διαφόρων εγκλημάτων.

the woman in the windowΣΧΕΤΙΚΑThe woman in the window

Ωστόσο, ο γάμος του Dan περνάει κρίση και το ερωτικό τρίγωνο που δημιουργείται ανάμεσα στα τρία πρόσωπα δυσκολεύει την εξιχνίαση των εγκλημάτων στην πόλη του Helsingor της Δανίας.

Άποψη: To  ‘’Sommerdahl Murders’’ είναι μια δραματική crime Δανέζικη σειρά εμπνευσμένη από τα βιβλία της Anna Grue ‘’Dan Sommerdahl book series’’. Έχει στο επίκεντρο την συζυγική σχέση του Dan και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ενώ παράλληλα εκτυλίσσονται κάποιοι φόνοι και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την ζωή του.

Από την περιγραφή και μόνο φαίνεται ότι το περιεχόμενο της σειράς μοιάζει περισσότερο με σαπουνόπερα παρά με εγκληματικού είδους σειρά. Επίσης, αν εξαιρέσουμε τα πανέμορφα τοπία της Δανίας που επιδεικνύει η σειρά με τα υπέροχα σπίτια και τα θαλάσσια τοπία της, η σειρά δεν καταφέρνει να προσφέρει πολλά πράγματα. Οι ηθοποιοί της μπορεί να παίζουν καλά τους ρόλους τους, αλλά στο τέλος δεν ξεχωρίζεις καμία ερμηνεία πάνω από τις άλλες, ούτε κινητοποιήσαι να αναζητήσεις τους ηθοποιούς της και να μάθεις περισσότερα για αυτούς. Εκτός από αυτό, η σειρά έχει αρκετά αργό ρυθμό, χωρίς ανατροπές και όλα τα πράγματα και οι δολοφονίες είναι προβλέψιμες, σε σημείο που ακόμα και αν ξεκολλήσεις το βλέμμα σου από την οθόνη για πολλή ώρα, ή ακόμα και να κάνεις κάτι παράλληλα, καταφέρνεις ακόμα να κατανοήσεις το τί συμβαίνει χωρίς να έχεις χάσει σημαντικά γεγονότα.

Αυτό την καθιστά υπερβολικά ευκολή για να την παρακολουθήσεις χωρίς ίχνος μυστηρίου που να σε κάνει να περιμένεις και να κάνεις σενάρια για την συνέχεια. Ακόμα, οι φόνοι που περιέχει είναι αρκετά mainstream και δεν σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, αλλά και ακόμα όσο αφορά το δραματικό στοιχείο της, καταφέρνει να εμφανίζει αρκετές αδυναμίες. Τα αναφερόμενα προβλήματα του γάμου του Dan που αφιερώνει τόσο χρόνο η σειρά και ασχολείται, είναι πολύ βαρετά και καθόλου ενδιαφέροντα και σε συνδυασμό με τους όχι και τόσο αρεστούς κυριούς χαρακτήρες της, γίνεται πολύ μονότονη σειρά και καθόλου binge watching.

Τέλος, ξεχνάς ότι η σειρά έχει όντως να κάνει με φόνους όπως υπόσχεται ο τίτλος της, και όλη η δυναμική της σειράς χάνεται την στιγμή που αφιερώνει τόσο χρόνο στο ερωτικό-δραματικό στοιχείο της και στην κατάρρευσή του γάμου και όχι τόσο στο να εξηγήσει και να περιπλέξει περισσότερο τους φόνους. 

Mαρία Πλουμάκη

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 29 Απριλίου 2021, 02:24
Ενημέρωση: 29 Απριλίου 2021, 02:24
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870