ΣΕΙΡΕΣ

Snowpiercer” season 3: Mέλανι, λείπεις!

Δημοσίευση: 2 Μαρτίου 2022, 14:38

Σύνοψη: Ένα μετα-αποκαλυπτικό  δράμα, το “Snowpiercer” ακολουθεί τις περιπέτειες των επιβατών που ζουν στο ομώνυμο τρένο. Το τρένο ταξιδεύει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο, ώστε να κρατά ζεστούς τους επιβάτες του από το θανατηφόρο κρύο μιας παγωμένης γης, σε ένα δυστοπικό μέλλον.

<a href="/nea/eidame-tin-tetralogia-toy-oyes-anterson-gia-netflix/68800">Είδαμε την τετραλογία του Ουές Άντερσον για το Netflix</a>ΣΧΕΤΙΚΑΕίδαμε την τετραλογία του Ουές Άντερσον για το Netflix

Η τρίτη σεζόν βρίσκει τους ήρωες σε δύο ξεχωριστά τρένα, το Big Alice και το Snowpiercer που ακολουθούν, πλέον, διαφορετικές τροχιές. Ο Layton (Νταβίντ Ντιγκς), ο ηγέτης της επανάστασης, αναζητά με τη βοήθεια της ομάδας του τη «Νέα Εδέμ», ένα ζεστό μέρος, με βλάστηση όπου όλοι επιβάτες θα μπορέσουν επιτέλους να κατέβουν από το τρένο και να ζήσουν, ενώ ο Wilford (Σον Μπιν) συνεχίζει να αντιστέκεται από το παγωμένο του τρένο-φρούριο.

Άποψη: Η σεζόν ξεκινά με έναν μυστηριώδη επιζώντα , φέρνει οράματα ενός ανεξερεύνητου τόπου και δημιουργεί  περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα. Οι επιβάτες έχουν χωριστεί σε δύο τρένα και έχουν αφήσει την Melanie -κατά κόσμον Τζένιφερ Κόνελι- έξω στα χιόνια για να ανακαλύψει πιθανά σημεία ζωής. Αυτό το γεγονός από μόνο του κάνει αναπόφευκτα την τρίτη σεζόν φτωχότερη.

Ο Joseph Wilford, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος που έφτιαξε το Snowpiercer, τώρα κυβερνά ένα τρένο που είναι πολύ κρύο και αντιμετωπίζει προβλήματα παροχής νερού και θέρμανσης. Φυσικά, συνεχίζει να κυνηγάει μαχητές της αντίστασης που διαταράσσουν την ανάγκη του για έλεγχο, όπως η Ruth (Άλισον Ράιτ) και ο Pike (Στίβεν Ογκ) που έστω και από μακριά συνεχίζουν να βοηθούν τον Layton. Εκείνος, αναζητά ένα εναλλακτικό μέρος διαβίωσης, διατηρώντας ζωντανό το όραμα τη Melanie. Μέχρι εδώ η εξέλιξη σε επίπεδο χαρακτήρων δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο ή μη αναμενόμενο στην πλοκή.

Όμως, τα απρόβλεπτα περιστατικά -καιρικά και όχι μόνο- δημιουργούν προκλήσεις και κάνουν επιτακτική την ανάγκη να ενωθούν τα δύο τρένα, με τον θεατή να αναρωτιέται αν αυτό θα καταλήξει σε αρμονική -επιτέλους- συμβίωση ή σε σφοδρότερη σύγκρουση.

Η σειρά εξακολουθεί να είναι γεμάτη εφέ και φαντασία, όπως ακριβώς την αφήσαμε. Τα κοινωνικά σχόλια δεν λείπουν ούτε από αυτήν τη σεζόν και η “πάλη των τάξεων” καλά κρατεί. Η τρίτη σεζόν θα προσφέρει στους fans τα επιθυμητά επίπεδα αγωνίας, καθώς ο θερμότερος καιρός αυτής της μεταβατικής περιόδου θα απαιτήσει διαφορετική κυκλοφορία τρένων και διαφορετικά σχέδια δράσης.

Το Snowpiercer δεν αναμένεται να φτάσει στο τέλος του ταξιδιού του σύντομα, αφού η μετα-αποκαλυπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας έχει ήδη ανανεώσει το ραντεβού της με το κοινό για τέταρτη σεζόν.

Μέχρι τότε μας “κρατάει ζεστούς” με ένα νέο, 45λεπτο επεισόδιο κάθε εβδομάδα. Το αν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των θεατών, θα κριθεί μάλλον από το πόσο ανατρεπτικό θα είναι το τέλος της και από αν θα ολοκληρωθεί χρησιμοποιώντας σαν cliffhanger το (πιθανό) πολυαναμενόμενο come back της Melanie…

Μάρω Ζουγανέλη

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
14966
Feelgood
13837
Tanweer
8254
Tanweer
6294
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos