ΣΕΙΡΕΣ

"Single drunk female": Η έννοια της εξάρτησης και τα φαντάσματα του παρελθόντος

Δημοσίευση: 8 Ιουλίου 2023, 18:51
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μετά από μία ντροπιαστική κατάρρευση μπροστά στον διευθυντή της και μία ακούσια σωματική επίθεση προς αυτόν, η 28χρονη Σαμάνθα καλείται να έρθει αντιμέτωπη με τον αλκοολισμό της με τον πιο ήπιο αλλά και ταυτόχρονα δύσκολο τρόπο: να επιστρέψει στην πόλη καταγωγής της και στο πατρικό της έως ότου τελειώσει την κοινωφελή εργασία που της επέβαλε η πολιτεία. Μαζί με τα νέα πρόσωπα που γνωρίζει στους Ανώνυμους Αλκοολικούς έρχονται και οι παλιές παρέες που σταδιακά θα της θυμίσουν όλο το παρελθόν της.

<a href="/nea/masters-air-hameni-eykairia-se-keno-terma/69508">"Masters of the air": Χαμένη ευκαιρία σε κενό τέρμα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Masters of the air": Χαμένη ευκαιρία σε κενό τέρμα

Άποψη: Μπορεί να μην μας γίνεται πολύ φανερή η μεθυσμένη της πλευρά, ωστόσο η σκηνή έναρξης μας αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως η Σαμάνθα έπιασε rock bottom και ο δρόμος της επιστροφής είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Το αργοπορημένο coming of age story της είναι μία υπόθεση τόσο προσωπική όσο και κοινή για όλο το περιβάλλον της Σαμάνθα, και ακόμα και αν δεν φαίνονται όλες οι σκοτεινές πλευρές του αλκοολισμού υπακούμε για χάρη του σεναρίου σε πράγματα που εννοούνται.

Χωρίς να δημιουργεί την αγωνία της συνέχειας, το “Single Drunk Female” βλέπεται σαν ένα βιογραφικό αφήγημα, ένα αστείο χρονογράφημα μίας ταλαιπωρημένης εξαρτημένης νεαρής γυναίκας που μέρα με την μέρα ανακαλύπτει τους λόγους που την ώθησαν στον αλκοόλ εξαρχής. Και είναι ωραίες οι στιγμές που σκέφτεται με φυσικότητα «να γιατί» διότι ίσως και εμείς αναρωτιόμαστε πολύ συχνά πώς και δεν καταλήξαμε εκεί.

Η Σαμάνθα είναι, βεβαίως, σαν το κορίτσι της διπλανής πόρτας: ανοίγεται με ευκολία στους άλλους, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν έχει και αυτή τα ευάλωτα σημεία της. Η Σοφία Μπλακ-Ντ'Έλια (“The Night Of”, “Your Honor”) φέρνει στην σειρά το ταπεραμέντο που χρειάζεται (λίγο αμήχανο, λίγο cool, λίγο παιδεμένο) και το υπόλοιπο καστ κάνει και αυτό αξιόλογες προσπάθειες να ακολουθήσει στην ροή.

Η Σίμον Φιντς στην πρώτη δική της δουλειά μετά από βοηθητικές θέσεις σε παραγωγές και κάποια επεισόδια στο “The Conners”, κατάφερε να παρουσιάσει με ρεαλιστικό τρόπο μία ηλικιακή ομάδα πολύ μπερδεμένη που συχνά καταφεύγει σε επικίνδυνες διεξόδους για να αποφορτιστεί. Παρότι όπως προείπαμε ο αλκοολισμός διαφαίνεται πολύ πιο χαλαρός από ό,τι είναι και η αποτοξίνωση μοιάζει σαν μία σχετικά εύκολη διαδικασία, η σειρά πετυχαίνει να μας παρουσιάσει το πλαίσιο που ισχύει γύρω από τους εξαρτημένους.

Συνοπτικά, το “Single Drunk Female” μπορεί να μην σκάβει βαθιά στην έννοια της εξάρτησης ωστόσο ως μία χαλαρή ιστορία πασπαλισμένη με τον εθισμό του αλκοόλ και τα φαντάσματα του παρελθόντος τα πάει πολύ καλά. Ακόμα και αν κόπηκε μετά από δύο σεζόν πρόσφατα, αξίζει μία θέση ανάμεσα στις φρέσκιες σειρές που έχουν κάτι να πουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos