Σινεμά Ψυχοθεραπείας με "Good Will Hunting"

Δημοσίευση: 10 Ιουνίου 2023, 16:15
Συντάκτης:

Ο κλάδος Τέχνης της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) επανέρχεται εφέτος με τον θεσμό «Κινηματογράφος και Ψυχιατρική» που μετονομάζεται εφεξής «Σινεμά Ψ» στον κινηματογράφο Τριανόν, απ’ όπου ξεκίνησε το 2008.

<a href="/nea/sinema-psyhotherapeias-me-ordinary-people/68206">Σινεμά ψυχοθεραπείας με "Ordinary people"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΣινεμά ψυχοθεραπείας με "Ordinary people"

Oι προβολές συνεχίζονται την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στις 18.00, στον κινηματογράφο Τριανόν 

Το Good Will Hunting (1997, 126') είναι ένα αμερικάνικο ψυχολογικό δράμα σκηνοθετημένο από τον Gus van Sant σε σενάριο των Ben Affleck & Matt Damon το οποίο αφηγείται την ιστορία νεαρού ορφανού με ιδιοφυή μαθηματική διάνοια ο οποίος έχει υποστεί τραυματικά βάναυση κακοποίηση κατά την παιδική ηλικία και παρουσιάζει σωρεία συμπεριφορικών, κοινωνικών & συναισθηματικών δυσλειτουργιών τα οποία αντιμετωπίσθηκαν με ιδιότυπη ψυχοθεραπευτική παρέμβαση. Στο καστ επίσης οι Robin Williams, Stellan Skargård & Minnie Driver.

Η ταινία έλαβε εννιά υποψηφιότητες για Όσκαρ κερδίζοντας δύο από αυτές στις κατηγορίες Β' Ανδρικού Ρόλου και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με:

  • τον Βενετσάνο Μαυρέα, Ομ. Καθηγητή Ψυχιατρικής και
  • τον Ζαχαρία Μαυροειδή, Σκηνοθέτη-Συγγραφέα

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Νάντια Μπεργιαννάκη, καθηγήτρια Ψυχιατρικής

Εισιτήριο 7 ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
26685
Tanweer
14456
Tanweer
11216
Film Group
10266
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos