ΣΕΙΡΕΣ

"Silent sea" season 1: Sci-fi δυστοπία

Δημοσίευση: 4 Ιαν. 2022, 15:29

Σε ένα μέλλον που δεν φαντάζει πλέον τόσο μακρινό, όπου οι φυσικοί πόροι και το νερό έχουν πλέον εξαντληθεί, μια ομάδα επιστημόνων ξεκινά μια αποστολή στη διαστημική βάση Balhae προς αναζήτηση μιας κάψουλας, η οποία θεωρείται σωτήρια για το ανθρώπινο είδος.

<a href="/nea/fallout-season-1-oi-fan-tha-apotheosoyn/69796">"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν

Πρόκειται για το Silent Sea, τη νέα κορεάτικη θρίλερ σειρά επιστημονικής φαντασίας που προβλήθηκε στην πλατφόρμα του Netflix. Η σειρά βασίζεται στην ταινία The Sea of Tranquility του Choi Hang-yong και αποτελείται από οχτώ επεισόδια.

Στα πρώτα επεισόδια, ο ρυθμός διατηρείται πολύ αργός και ως επί το πλείστον διαδραματίζονται εντός του διαστημικού σταθμού. Παρεμβάλλονται μόνο ορισμένες μικρές αναδρομές στο παρελθόν για να δείξουν την ιστορία  του πληρώματος καθώς και σκηνές από την κατάσταση που επικρατεί στη Γη.

Ωστόσο γίνεται ευθύς αμέσως κατανοητό ότι η σειρά δεν ενδιαφέρεται να θέσει στο επίκεντρο τους πρωταγωνιστές και την προσωπική ιστορία του καθενός, όσο στην ίδια την αποστολή τους και τη σημασία της για την ανθρωπότητα.

Το μεγαλύτερο, όμως, βάρος έχει δοθεί στο οπτικό κομμάτι, το οποίο λαμβάνει σχεδόν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σειρά εξελίσσεται αρκετά αργά και οι νέες πληροφορίες έρχονται «σε δόσεις» με κάθε επεισόδιο, αλλά καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή χάρη στο βάρος που έχει δοθεί στη φωτογραφία. Η αγωνία δεν χτίζεται με τον «εύκολο τρόπο» καθώς οι φωνές και οι εντάσεις λείπουν ακόμη και σε πολύ κομβικά σημεία. Αντιθέτως, επικρατεί σιωπή και η φωτογραφία είναι εκείνη που αναλαμβάνει να δημιουργήσει και να κορυφώσει την ένταση.

Ο διαστημικός σταθμός, η σελήνη, το ψυχρό τοπίο που μοιάζει τόσο αφιλόξενο και τρομακτικό συμβάλλουν όλα στην ενίσχυση του θρίλερ, της αγωνίας, της δυστοπίας και της αίσθησης ότι κάτι παραμονεύει.

Με τις κορεάτικες σειρές να βρίσκονται στις αγαπημένες του κοινού, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες για το Silent Sea ήταν ανεβασμένες. Τα πρώτα επεισόδια δεν δίνουν καμία ένδειξη για το πού ή το πώς θα κλείσει η ιστορία, αλλά μέχρι στιγμής η σειρά φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενη.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos