ΣΕΙΡΕΣ

"Shadow line": Βρετανικό νουάρ διαμαντάκι

Δημοσίευση: 18 Ιουλίου 2021, 17:22

Όταν ο Harvey Wratten, ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στη διακίνηση ναρκωτικών, βρίσκεται νεκρός, ο Jonah Gabriel αναλαμβάνει να λύσει την υπόθεση της δολοφονίας του.

<a href="/home-cinema-streaming/prey/66849">Prey</a>ΣΧΕΤΙΚΑPrey

Θα ήταν πολύ δύσκολο να περιγραφεί η σύνοψη του Shadow Line χωρίς να το μειώσει ή να αποκαλύψει κάτι παραπάνω για την πλοκή του.

Πρόκειται για ένα βρετανικό νουάρ δράμα του Hugo Blick, υπεύθυνου για τις παραγνωρισμένες στην Ελλάδα, μίνι-σειρές «Sensitive skin» με την Κιμ Κάτραλ και «The honourable woman» με την Μάγκι Τζίλενχαλ και τον Στίβεν Ρία.

Συνήθως, οι βρετανικές σειρές δεν αφήνουν ανικανοποίητους τους θεατές και το Shadow Line έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή τη θεωρία.

Χωρισμένο σε επτά μέρη, ο θεατής ακολουθεί την έρευνα για την επίλυση της δολοφονίας. Η ειδοποιός διαφορά, ωστόσο, είναι ότι δεν βρίσκεται στο επίκεντρο μόνο η αστυνομική έρευνα, αλλά και οι παράλληλες προσπάθειες των εγκληματιών (συναδέλφων του νεκρού) που και εκείνοι με τη σειρά τους επιχειρούν –χρησιμοποιώντας λιγότερο συμβατικές μεθόδους – να εξιχνιάσουν τη δολοφονία.

Εκτός από την πληθώρα καλών ηθοποιών (Τσιγουέτελ Ετζιόφορ, Κρίστοφερ Έκλεστον, Στίβεν Ρία, Ράφε Σπολ, Τομπάιας Μένζις) που στελεχώνουν τη σειρά και παρά το ότι ίσως ορισμένοι τη θεωρήσουν λίγο θεατρική, το The Shadow Line προδίδει ήδη από τον τίτλο του το πού θα ρίξει το μεγαλύτερο βάρος. Κι αυτό είναι η μικρή διαχωριστική γραμμή μεταξύ του σωστού και του λάθους, του ηθικού και του ανήθικου, του επιτρεπτού και του μη επιτρεπτού. Οι χαρακτήρες – καλοί είτε κακοί – βρίσκονται διαρκώς κοντά στο να ξεπεράσουν τα όρια – τόσο αυτά που τους έχουν επιβληθεί όσο και αυτά που έχουν θέσει οι ίδιοι στον εαυτό τους.

Αυτό το παιχνίδι με τα όρια και η εστίαση στις παράλληλες προσπάθειες της αστυνομίας και των εγκληματιών, καθώς και το πώς εμπλέκονται μεταξύ τους, θυμίζουν αχνά το The Wire – κι’ αυτό δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο παρά κομπλιμέντο για την σειρά. Οι ανατροπές στην ιστορία, η σύνδεση και οι σχέσεις των χαρακτήρων αλλά το πώς η ιστορία εξελίσσεται από μια «απλή» εξιχνίαση δολοφονίας σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύπλοκο, κρατούν τον θεατή και στο τέλος των αποζημιώνουν και με το παραπάνω.

Το Shadow Line συγκαταλέγεται σίγουρα στη λίστα με τα κρυμμένα διαμαντάκια που δεν πρέπει να αγνοήσει κανείς.

H σειρά στριμάρει στο Ertflix.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 18 Ιουλίου 2021, 17:22
Ενημέρωση: 18 Ιουλίου 2021, 17:22
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Prey

Prey

Θα το βρείτε: Disney+

Το στερνοπαίδι του Predator στριμάρει Disney Plus και εννοείται θερίζει χωρίς να παίρνει αιχμαλώτους.
1 ημέρα