Το sequel του "District 9" γράφεται

Δημοσίευση: 27 Φεβ. 2021, 12:49
Συντάκτης:

Ο Νιλ Μπλόμκαμπ το πήρε απόφαση και αυτή την φορά θα το κάνει πράξη, σε αντίθεση με διάφορα πρότζεκτ, με τα οποία έχει συνδεθεί το όνομά του και δεν προχώρησαν ποτέ.

<a href="/tainies/gran-turismo/68602">Gran Turismo</a>ΣΧΕΤΙΚΑGran Turismo

Το sequel του «District 9» γράφεται ήδη από τον ίδιο, θα λέγεται «District 10» (duh) και θα δώσει συνέχεια σε μια από τις κορυφαίες ταινίες επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας, το οποίο μας ενθουσίασε και μάλιστα προς έκπληξη πολλών τότε, είχε προταθεί για 4 Όσκαρ (ταινίας, διασκευασμένου σεναρίου, μοντάζ, εφέ).

Ακολούθησαν άλλα δύο sci-fi, (Elysium, Chappie), υποσχόμενα, με όμορφες ιδέες, αλλά ημιτελή.

Ο Νοτιοαφρικανός δημιουργός το τριγύριζε στο μυαλό του εδώ και αρκετά χρόνια το sequel στο District 9, αποτελούσε μάλιστα και πόθο των φανς, αλλά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την προσοχή του είχε αποσπάσει η αρχική ανάθεση του 5ου Alien, κάτι που τελικά δεν προχώρησε ποτέ.

Στην συνέχεια εκτόνωσε προσωρινά την δημιουργικότητά του σε ορισμένες καταπληκτικές μικρού μήκους (εδώ μπορείτε να δείτε τα Rakka, Volume I, Adam), με αυτά και με αυτά όμως κλείνει φέτος 6ετία χωρίς ταινία μεγάλου μήκους.

Όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Twitter χθες το βράδυ, «Έρχεται». Kαι προφανώς θα πρωταγωνιστεί ξανά ο φοβερός Σάρλτο Κόπλεϊ.

Το «District 9» γυρίστηκε στη Νότια Αφρική. Ένα τεράστιο διαστημόπλοιο “παρκάρει” πάνω από το Γιοχάνεσμπουργκ. Οι εξωγήινοι επιβάτες του βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης και η κυβέρνηση συστήνει ειδικούς καταυλισμούς για να τους “φιλοξενήσει”. 28 χρόνια μετά οι καταυλισμοί έχουν γίνει γκέτο όπου κυριαρχεί το έγκλημα και η πολυεθνική MNU στέλνει τον πιστό της υπάλληλο Wikus Van Der Merwe για να διεπεραιώσει την “εκκαθάριση”. Σύντομα ο Wikus πέφτει θύμα της βιογενετικής τεχνολογίας των εξωγήινων και γίνεται ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στη γη. Κυνηγημένος από την εξουσία και ξεγραμμένος από τους  υπόλοιπους θα βρει καταφύγιο εκεί που δε θα τον αναζητήσει κανείς.

Μια απίθανη αλληγορική παραβολή του προσφυγικού στο μέλλον.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos