Σεμινάριο για την προώθηση μιας ταινίας

Δημοσίευση: 8 Ιουνίου 2019, 03:34
Συντάκτης:

Επιστρέφει για τρίτη χρονιά το καλοκαιρινό σεμινάριο του τμήματος Αγορά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Το Φεστιβάλ προσκαλεί όλους τους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου για μια «Βουτιά στην παρουσίαση και στρατηγική προώθησης μιας ταινίας» την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16, Μετρό στάση Πανεπιστήμιο).

Το σεμινάριο θα εστιάσει στην οπτική ταυτότητα, στον ρόλο των social media και στους διαφορετικούς τρόπους προώθησης μιας ταινίας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής το αργότερο έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019.

Α΄ Μέρος: Social Media και οπτική ταυτότητα

Στο πρώτο μέρος θα συζητηθεί ο ρόλος της αφίσας και των social media κατά την ανάπτυξη, αλλά και προώθηση μιας κινηματογραφικής ταινίας. Θα μιλήσουν για τη δική τους εμπειρία και θα δώσουν χρηστικές συμβουλές οι: Βασίλης Μαρματάκης (γραφίστας, σταθερός συνεργάτης στις ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου και άλλων), Μπάμπης Μακρίδης (σκηνοθέτης, Οίκτος, L), Άσπα Παπαδημητρίου και Βάλια Παπαδημητρίου (digital agents, 7indigo new media).

Β΄ Μέρος: Στρατηγική προώθησης ταινιών

Πώς σχεδιάζω τη στρατηγική προώθησης της ταινίας μου, η οποία κάνει πρεμιέρα σε ένα φεστιβάλ; Oι δυνατότητες προώθησης είναι πολλές και σας δίνουν την ευκαιρία να κάνετε τη διαφορά, επιλέγοντας τη σωστή στρατηγική ανάλογα με το φεστιβάλ στο οποίο θα συμμετάσχετε. Θα μιλήσουν οι: Μαρία Δρανδάκη (παραγωγός, Homemade Films, Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών, Η δουλειά της κ.ά.), Δανάη Ανεζάκη (συντονίστρια Cinedoc) και Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης (διευθυντής προώθησης - Hellas Film του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου).

Πρόγραμμα

Προσέλευση: 10:00

- Α΄ μέρος: 10:30 – 13:00 (με διάλειμμα)

- Διάλειμμα

- Β΄ μέρος: 14:30 – 17:00 (με διάλειμμα)

-18:00 Cocktail Meet & Greet με επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ. Για πληροφορίες / διευκρινίσεις επικοινωνήστε στο e-mail agora@filmfestival.gr.

Καλό θα είναι να το παρακολουθήσουν και κάποιοι "επαγγελματίες" του χώρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"The Loudest Voice": Ράσελ Κρόου, θόρυβος, βαρεμάρα

Στην Αμερική το σκάνδαλο με τα όσα έγιναν στο Fox News με τον Roger...
1ώρα

"Euphoria" season 1: "Οι έφηβοι τώρα"

Κάθε γενιά έχει την teen drama σειρά που προσπαθεί να εξηγήσει «πώς είναι οι...
2 ώρες

Φεστιβάλ Βενετίας 2019: Ταινία έναρξης η "Αλήθεια" του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Χιροκάζου Κόρε-Έντα, εππιλέχθηκε ως ταινία έναρξης για το 76ο...
19 ώρες