ΣΕΙΡΕΣ

"Russian doll" season 2: Εμπειρία θέασης

Δημοσίευση: 29 Απριλίου 2022, 15:50
Συντάκτης:

Σύνοψη: Τα 40α γενέθλια της Νάντια (Νατάσα Λιόν) πλησιάζουν και το σύμπαν της επιφυλάσσει άλλη μια έκπληξη: το ταξίδι στο παρελθόν. Έτσι, η Νάντια θα ζήσει από πρώτο χέρι την οικογενειακή της ιστορία και θα μπει στον πειρασμό να διορθώσει τα λάθη.

<a href="/nea/vlack-mirror-epistrefei-me-7i-sezon/69607">To "Βlack Mirror" επιστρέφει με 7η σεζόν</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo "Βlack Mirror" επιστρέφει με 7η σεζόν

Όμως, γρήγορα θα διαπιστώσει ότι το παρελθόν… φυγείν αδύνατον!

Γνώμη: Όταν ανακοινώθηκε ότι το “Russian Doll”, η σειρά του Netflix που συζητήθηκε όσο λίγες πίσω στο 2019, θα αποκτήσει και δεύτερη σεζόν, ο σκεπτικισμός ήταν αναπόφευκτος. Κι αυτό γιατί η πρώτη σεζόν στεκόταν μια χαρά μόνη της, με την ιστορία των ατέρμονων θανάτων της Νάντια και του Άλαν (Τσάρλι Μπάρνετ) να κλείνει με ένα ανατριχιαστικά υπέροχο φινάλε. Συνεπώς, ο φόβος για μια επανάληψη της επιτυχημένης συνταγής ήταν δικαιολογημένος, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι η αμερικανική τηλεόραση αρέσκεται να μετατρέπει mini-series σε κανονικές σειρές, χωρίς πάντα να δικαιώνεται από το αποτέλεσμα (βλέπε τον δεύτερο κύκλο του “Big Little Lies”).

Ευτυχώς, οι τρεις δημιουργοί του “Russian Doll”, η Νατάσα Λιόν, η Έιμι Πόλερ (“Parks & Recreation”) και η Λέσλι Χεντλαντ (“Bachelorette”), αποφάσισαν να ρισκάρουν, με αποτέλεσμα η δεύτερη σεζόν της σειράς να είναι πιο τρελή, πιο ανατρεπτική και, εν τέλει, πιο ουσιαστική από την πρώτη!

Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται το ζήτημα του τραύματος που περνάει από γενιά σε γενιά, μέσω του ευρήματος του time travelling, είναι σχεδόν υποδειγματικός και υποστηρίζεται άψογα από το σύνολο του καστ. Εννοείται ότι η Λιόν ξεχωρίζει και πάλι, σ’ έναν ρόλο που είναι κομμένος και ραμμένος για το physique και τις ικανότητές της, αλλά αυτή τη φορά βλέπουμε τη Νάντια πιο ολοκληρωμένη, καθώς εμφανίζονται οι ρωγμές πίσω από το προσωπείο του coolness που φοράει σαν πανοπλία.

Κι αυτό ακριβώς είναι που διαφοροποιεί την δεύτερη από την πρώτη σεζόν: η ειλικρίνεια νικάει το coolness και το αποτέλεσμα είναι μια πολύ πιο ολοκληρωμένη συναισθηματικά εμπειρία θέασης.

Και παρότι η αφήγηση δεν είναι τόσο σφιχτοδεμένη όσο στην πρώτη σεζόν, αφήνοντας έτσι μια αίσθηση του ανολοκλήρωτου στην ιστορία του Άλαν, αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί η σειρά είναι στην πραγματικότητα το one-woman show της Νατάσα Λιόν και δεν το κρύβει. Και καλά κάνει, γιατί το κέρδισε το στοίχημα της δεύτερης σεζόν, όμως καθώς πέφτουν οι τίτλοι του φινάλε, δεν μπορείς παρά να σκεφτείς ότι ήρθε η ώρα για τη Λιόν να αποχαιρετίσει μια και καλή τη Νάντια και να μας χαρίσει έναν άλλο iconic χαρακτήρα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos