ΣΕΙΡΕΣ

"Reservation dogs" season 1: Ένας μικρός θρίαμβος

Δημοσίευση: 8 Σεπτεμβρίου 2021, 13:41
Συντάκτης:

Σύνοψη: Σε έναν καταυλισμό αυτόχθονων Αμερικανών στην Οκλαχόμα, τέσσερις έφηβοι προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα για να φύγουν στην Καλιφόρνια και να ξεφύγουν από τον περίγυρό τους.

<a href="/nea/our-flag-means-death-season-1-soy-zestainei-tin-kardia/66150">&quot;Our flag means death&quot; season 1: Σου ζεσταίνει την καρδιά</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Our flag means death" season 1: Σου ζεσταίνει την καρδιά

Γνώμη: Αν πίνετε νερό στο όνομα του Τάικα Γουαϊτίτι, του Νεοζηλανδού σκηνοθέτη και σεναριογράφου πίσω από τα κινηματογραφικά “Jojo Rabbit”, “Thor: Ragnarok” και “What We Do in The Shadows” (με το τελευταίο να έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση με σπαρταριστά αποτελέσματα), τότε το πιθανότερο είναι ότι γνωρίζετε ήδη ότι το “Reservation Dogs”, η νέα σειρά στην οποία εκτελεί χρέη δημιουργού και εκτελεστικού παραγωγού, αποτελεί μία από τις καλύτερες σειρές του 2021!

Αν πάλι δεν έχετε εκτεθεί ακόμα στον μαγικό συνδυασμού χιούμορ, συναισθήματος και φαντασίας που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες του, τότε απλά ΣΠΕΥΣΑΤΕ! Γιατί στο “Reservation Dogs” αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι ιδέες και το ταλέντο του είναι μοναδικά, ενώ η σειρά αποτελεί από μόνη της γεγονός, καθώς έχει φτιαχτεί από αυτόχθονες και αποτελεί μια ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής στους ινδιάνικους καταυλισμούς των ΗΠΑ, διανθισμένη με τις σουρεάλ στιγμές για τις οποίες φημίζεται ο Γουαϊτίτι.

Ο Γουαϊτίτι, ο οποίος έχει Μαορί καταγωγή, συνεργάζεται εδώ με τον αυτόχθονα Στέρλιν Χάρτζο και μαζί φτιάχνουν μια ιστορία ενηλικίωσης, που έχει τα συστατικά του είδους αλλά το πάει ένα βήμα παραπέρα, αποτελώντας ένα παράθυρο στη ζωή μιας μειονότητας, την οποία σπανίως βλέπουμε στην οθόνη χωρίς τα φολκλόρ στοιχεία και τη λευκή ματιά στη ζωή των Ινδιάνων.

Το αποτέλεσμα είναι αυθεντικό, αστείο, συγκινητικό και πραγματικά σπουδαίο, με τις αναφορές στην ποπ κουλτούρα να δίνουν και να παίρνουν (όπως είναι εμφανές από τον τίτλο της σειράς) και την τετράδα των νεαρών πρωταγωνιστών να παίρνει αβίαστα μια θέση στην καρδιά του θεατή.

Αυτή η μίξη οικείων στοιχείων με τη φρεσκάδα της ματιάς των δημιουργών και σεναριογράφων είναι σχεδόν αφοπλιστική, ενώ η σταδιακή αποδόμηση των διάφορων στερεοτύπων για τους αυτόχθονες, με τα οποία έχουμε γαλουχηθεί μέσα από την τηλεόραση και το σινεμά, γίνεται με πανέξυπνο τρόπο, χωρίς διδακτισμούς και πάντα καλυμμένη με ένα στρώμα μαύρου χιούμορ.

Το “Reservation Dogs” δεν είναι μόνο ένας ακόμα θρίαμβος για τον διάσημο δημιουργό του. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι η απόδειξη της ανάγκης για ιστορίες ανθρώπων στο περιθώριο της κοινωνίας, αφηγημένες από τους ίδιους. Είναι η απόδειξη της ανάγκης να δίνεται φωνή σε ομάδες που δεν είχαν μέχρι τώρα ίση ή δίκαιη εκπροσώπηση στην ποπ κουλτούρα. Και είναι η καλύτερη σειρά που βγήκε το καλοκαίρι του 2021!

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ