ΣΕΙΡΕΣ

"Ramy" season 1-2: Ξεπερνά τον εαυτό του

Δημοσίευση: 11 Ιουλίου 2020, 14:17
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μετά το ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης στον τόπο καταγωγής του την Αίγυπτο, ο Ράμυ επιστρέφει στο Νιου Τζέρσεϋ ακόμα περισσότερο προβληματισμένος. Η συνάντησή του με τον Σεΐχη Μάλικ θα επανακεντράρει τον σκοπό του σε αυτήν την ζωή, πάντα σε αρμονία με τον μουσουλμανισμό.

<a href="/nea/new-look-monotono-kai-afiloxeno-gia-ton-theati/69579">"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή

Άποψη: Η ανέλπιστη επιτυχία του “Ramy” πέρυσι που κατέληξε με μία Χρυσή Σφαίρα Ανδρικού Ρόλου για τον πρωταγωνιστή, Ράμυ Γιούσεφ, δεν θα μπορούσε να οδηγήσει κάπου διαφορετικά από την δεύτερη σεζόν και μάλιστα, με καλύτερο ακόμα περιεχόμενο. Όπως και στον πρώτο κύκλο, ο Ράμυ προσπαθεί να εναρμονιστεί ως πιστός μουσουλμάνος σε μία κοινωνία όπου η θρησκεία δεν είναι κουλ έχοντας παράλληλα και μία αυστηρή οικογένεια που περιμένει πολλά από αυτόν ήτοι να παντρευτεί. Η επαφή του με την ξεχασμένη οικογένειά του στην Αίγυπτο δεν κατάφερε να γεμίσει το κενό του και έτσι το πρώτο επεισόδιο τον βρίσκει σε κακή φάση, εθισμένο στο πορνό και τα ζαχαρωτά.

Από εκεί, όπως λέγεται πάντα, η μόνη δίοδος είναι προς τα πάνω και στο “Ramy” λειτουργεί ακριβώς έτσι. Ο πρωταγωνιστής θα αναζητήσει βοήθεια αφού πρώτα το σενάριο διακωμωδήσει την θέση του και συμπονέσει στον ελάχιστο επιτρεπτό βαθμό ότι ο μουσουλμανισμός είναι μία αυστηρή θρησκεία για γερά νεύρα. Ο άγγελος εξ ουρανού και μέντοράς του είναι από μόνος του ένας λόγος για να δείτε απνευστί την σειρά της “Hulu” και ακούει στο όνομα Μαχέρσαλα Άλι. Ο 46χρονος Οσκαρικός ηθοποιός αναλαμβάνει τον ρόλο του σεΐχη και η ερμηνεία του δεν είναι μακριά από τις ήρεμες to the point προσωπικότητες που μας έχει δώσει και στο παρελθόν. Παρόλα αυτά εξακολουθείς να θαυμάζεις το στυλ του και την άνεση του με τον φακό άλλα και με τον εκάστοτε ρόλο εννοείται.

Ωστόσο, το πολύ θετικό σημείο της σειράς είναι ότι ένα όνομα σαν του Μαχέρσαλα Άλι δεν είναι λόγος για να αφεθούν στην τύχη τους οι υπόλοιπες αρετές που έδειξε ήδη από πέρυσι. Στα νέα επεισόδια, αφήνει στην άκρη την μάλλον μονοδιάστατη οπτική του Ράμυ και μας τραβάει από το δικό του ‘δράμα’ για χάρη της οικογένειάς του. Γιατί δεν είναι μόνο οι millennials που έχουν το άγχος της προσαρμογής. Απεναντίας, υπάρχει και στους μεσήλικες γονείς του όπως και στην αδερφή του.

Με σωστές δόσεις ρεαλισμού ώστε να μην γίνεται δράμα και με φόντο πάντα μία κωμική διάθεση, ο Ράμυ Γιούσεφ που γράφει/σκηνοθετεί/παίζει στην σειρά, παίρνει ιδέες από την καθημερινότητά του όπως την βλέπει ένας κωμικός και σίγουρα δεν είναι μόνο οι συνομήλικοι του που δυσκολεύονται με πειθαρχία του μουσουλμανισμού. Σε αυτές τις στιγμές, όταν η κάμερα φεύγει από αυτόν, το “Ramy” πραγματικά λάμπει και ήδη έχει ξεπεράσει τον εαυτό του.

Εάν δεν το έχετε ήδη δει, κάντε το καθώς η τρίτη σεζόν ετοιμάζεται και αν κρίνουμε από την πορεία της σειράς τότε θα είναι εξίσου καλή αν όχι καλύτερη.

Στην Ελλάδα η σειρά προβάλλεται από την Cosmote TV από 30/7

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos