Πρέπει να γίνει μια σοβαρή κουβέντα για την χοντροφοβία στο Χόλιγουντ

Δημοσίευση: 7 Φεβ. 2022, 02:47
Συντάκτης:

Οι ριζικές μεταμορφώσεις ηθοποιών για τις ανάγκες ρόλων είναι ένα φαινόμενο που αγαπά ιδιαίτερα το Χόλιγουντ. Και τελευταία προσθήκη σε αυτή τη λίστα είναι η Ρενέ Ζελβέγκερ, η οποία μεταμορφώθηκε με τη βοήθεια μακιγιάζ και προσθετικών στην Παμ Χαπ, μια μέση Αμερικανίδια μητέρα που έφτασε μέχρι τη δολοφονία, για τις ανάγκες της επερχόμενης σειράς του NBC, με τίτλο «The Thing About Pam». Όμως, η μέση Αμερικανίδα δεν έχει τις αναλογίες με μια χολιγουντιανή ηθοποιό, γι’ αυτό η Ζελβέγκερ φόρεσε την ειδική στολή, γνωστή ως fat suit, για να μοιάσει στην πραγματική φυσιογνωμία που υποδύεται. Έτσι, για άλλη μια φορά, μια παραγωγή κατέφυγε σε αυτή τη λύση, αντί να προσλάβει μια ηθοποιό με παραπάνω κιλά για τον ρόλο. Αυτή ήταν μια χαμένη ευκαιρία για το δίκτυο NBC, το οποίο προβάλλει επίσης το «This Is Us», την δραματική τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνίστρια την Κρίσι Μετζ, της οποίας ο χαρακτήρας αντιμετωπίζει προβλήματα με το βάρος του και τις κοινωνικές διακρίσεις που επιφέρει. Παράλληλα, η ίδια η Μετζ είναι μια θερμή υποστηρίκτρια του body positivity, μιλώντας ανοιχτά στις συνεντεύξεις της για το κίνημα και τις προσωπικές της εμπειρίες με τις αυξομειώσεις του βάρους της.

Σάρα ΠόλσονΣάρα Πόλσον

Φυσικά, η Ζελβέγκερ δεν είναι η πρώτη που προκαλεί αντιδράσεις λόγω της χρήσης fat suit. Ένα άλλο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Σάρα Πόλσον, η οποία φόρεσε επίσης την ειδική στολή για υποδυθεί την Λίντα Τριπ στη σειρά «Impeachment: American Crime Story». Μάλιστα, η Πόλσον αναφέρθηκε εκτενώς στην απαιτητική διαδικασία που χρειαζόταν για να μεταμορφωθεί στην Τριπ, αναφέροντας και ότι έπρεπε να αλλάξει ακόμα και τη στάση του σώματός της, για να είναι πιστευτή.

Σε μεταγενέστερες συνεντεύξεις της, δήλωσε ότι δεν ήταν περήφανη για την επιλογή της να βάλει τη στολή, έχοντας γνώση της διαμάχης που επικρατεί γύρω από τη χρήση των fat suits από ηθοποιούς. Δήλωσε επίσης ότι η χοντροφοβία είναι ένα υπαρκτό φαινόμενο, το οποίο γίνεται χειρότερο όσο το αγνοούμε, κι ότι πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το θέμα αυτό στη βιομηχανία του θεάματος.

Νίκολα ΚόκλανΝίκολα Κόκλαν

Τα λεγόμενα της Πόλσον έρχονται να επιβεβαιώσουν τα πρόσφατα περιστατικά που μοιράστηκαν η Νίκολα Κόκλαν (Bridgerton, Derry Girls) και η Μέλανι Λίνσκι (Yellowjackets, Don’t Look Up), δύο ηθοποιοί με σωματότυπο που δεν ανταποκρίνεται στα αυστηρά και μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς του Χόλιγουντ.

Η Κόκλαν, μέσω μιας λεζάντας σε φωτογραφία του προσωπικού λογαριασμού της στο Instagram, ζήτησε το εξής: «Ένα πράγμα θέλω. Εάν έχετε την οποιαδήποτε άποψη για το σώμα μου, παρακαλώ, μην τη μοιράζεστε μαζί μου. Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να είναι ευγενικοί και να μη με προσβάλλουν, όμως είμαι ένας πραγματικός άνθρωπος, σαν όλους τους άλλους. Είναι πολύ δύσκολο για μένα να παίρνω πάνω μου το βάρος χιλιάδων απόψεων σχετικά με την εξωτερική μου εμφάνιση. Λαμβάνω καθημερινά χιλιάδες απόψεις. Είναι ΟΚ, να έχετε τη δική σας γνώμη και το καταλαβαίνω, γιατί εμφανίζομαι στην τηλεόρασή σας, όμως σας παρακαλώ, μην μου τη στέλνετε».

Μέλανι ΛίνσκιΜέλανι Λίνσκι

Η Λίνσκι, η οποία πρωταγωνιστεί σε μια από τις καλύτερες και πιο συζητημένες σειράς της χρονιάς, το «Yellowjackets», είπε ότι ήρθε αντιμέτωπη με ένα μπαράζ αρνητικών σχολίων για το βάρος του χαρακτήρα που υποδύεται –άρα και το δικό της–, ενώ μάλιστα της έγινε κριτική για το ίδιο ζήτημα από μέλος του συνεργείου. Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά στο Rolling Stone ότι την ρωτούσαν αν σκοπεύει να κάνει κάτι για το βάρος της και τη διαβεβαίωναν ότι οι παραγωγοί της σειράς θα ήταν παραπάνω από πρόθυμοι να της παρέχουν γυμναστή, ώστε να τη βοηθήσουν με το θέμα των κιλών της.

Επιστρέφοντας στη Ζελβέγκερ, είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το γιατί η Ζελβέγκερ δέχτηκε να φορέσει το fat suit, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για μια γυναίκα που έχει δεχτεί σφοδρή κριτική κατά τη διάρκεια της καριέρας της, τόσο για τις αυξομειώσεις του βάρους της για τις ανάγκες ρόλων, όσο και για τυχόν πλαστικές επεμβάσεις στις οποίες μπορεί να έχει υποβληθεί. Και τώρα βρίσκεται για άλλη μια φορά στο μάτι του κυκλώνα, κι αυτό γιατί το Χόλιγουντ, αλλά κι εμείς σαν κοινό, αρεσκόμαστε να μιλάμε για «συνταρακτικές» μεταμορφώσεις παραδοσιακά εμφανίσιμων ηθοποιών, αντί να δίνεται η ευκαιρία σε ηθοποιούς με παραπάνω κιλά να ερμηνεύσουν ρόλους, για τους οποίους αργότερα εκθειάζονται ηθοποιοί που φόρεσαν για τις ανάγκες μια στολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos