ΣΕΙΡΕΣ

"Yellowjackets" season 1: Αγωνία, φόβος και μυστήριο

Δημοσίευση: 12 Δεκ. 2021, 14:19
Συντάκτης:

Σύνοψη: Όντάριο, 1996. Ένα αεροπλάνο που μεταφέρει μία ομάδα κοριτσιών στους Εθνικούς Αγώνες Ποδοσφαίρου συντρίβεται μέσα στην άγρια φύση και οι επιζώντες αναγκάζονται να επιβιώσουν με όποιον τρόπο κρίνουν απαραίτητο προτού την τελική διάσωση μετά από 19 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ"L'opera" season 1: Εθιστικό δράμα μπαλέτου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είκοσι χρόνια μετά, οι μνήμες επανέρχονται στην ζωή τεσσάρων κοριτσιών που διασώθηκαν από το τρομερό δυστύχημα μαζί με την επιμονή μιας δημοσιογράφου για την ανακάλυψη των πραγματικών γεγονότων.

Άποψη: Με ένα γυναικείο ensemble γνωστών προσωπικοτήτων, η Cosmote TV που την στριμάρει στους ελληνικούς δέκτες έχει στα χέρια της μία από τις πιο δυνατές σειρές για το 2021 που περιπλέκει μυστήριο, σκοτεινό παρελθόν, επικίνδυνες δυναμικές μεταξύ των μελών του και τον καθηλωτικό παράγοντα της αφήγησης που “βασίζεται σε αληθινά γεγονότα”.

Με μία υπερβολή στον χρόνο επιβίωσης αλλά και με ρεαλισμό στην έσχατη λύση της απόγνωσης όπως έχει καταγραφεί σε αεροπορικό δυστύχημα, οι βασικές πρωταγωνίστριες φαίνεται να έχουν αφήσει ένα κομμάτι του εαυτού τους στις Καναδικές κορυφές και ευτυχώς για εμάς οι αναμνήσεις τους μας πηγαίνουν πίσω, σε μία πραγματικότητα πολύ σκληρή για την τότε τρυφερή ηλικία τους όπου το σωστό και το λάθος είναι συνυφασμένα με την ανάγκη για επιβίωση και πολύ συχνά μπερδεύονται μεταξύ τους.

Η αγωνία κορυφώνεται ήδη από την αρχή του πιλότου. Καθώς οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται μέσα από τις προπονήσεις και τα σχολικά πάρτι θεσπίζοντας θεωρητικά τις αδύναμες και τις δυνατές, το παλινδρομικό μοντέλο της σειράς μας ταξιδεύει στο μέλλον, μετά την πτώση του αεροσκάφους, και στην λύση ανάγκης που καταφεύγουν δίνοντάς της ένα αέρα σέκτας με παγανιστικές διαθέσεις. Ο υπαινιγμός της φρικιαστικής πιθανότητας, η οποία μετά από λίγα ακόμα επεισόδια γίνεται απόλυτη βεβαιότητα, δίνουν στο “Yellowjackets” την δύναμη να δεσμεύσει όλη την προσοχή του κοινού του όπως και την άνεση ότι θα την διατηρήσει μέχρι το τέλος του κύκλου (αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου).

Τον άτυπο “Άρχοντα των Μυγών” αναπολούν με φόβο και πόνο οι πρωταγωνίστριες Μέλανι Λίνσκι, Τόνι Σάιπρες, Τζούλιετ Λουίς και Κριστίνα Ρίτσι οι οποίες κρατούν τα χαρακτηριστικά από την έφηβη ηλικία τους αρκετά ευδιάκριτα, δίνοντας ωστόσο και τόνους αλλαγής μετά από το τραυματικό γεγονός. Δίχως οι ίδιες να έχουν μία δοξασμένη καριέρα (παρόλη την συμμετοχή τους σε πολύ γνωστές παραγωγές) και ίσως να μη χαίρουν ιδιαίτερης προσοχής από την βιομηχανία, χειρίζονται τους ρόλους τους με μεγάλη προσοχή και προσήλωση ώστε να περάσουν με απόλυτη σαφήνεια το μήνυμα ότι οι αποτρόπαιες πράξεις τους είναι δύσκολο να ξεπεραστούν και αδύνατο να γνωστοποιηθούν.

Πάντως, τα πρώτα επεισόδια υπόσχονται όχι μόνο ένα βασικό storyline αλλά και κάποια παραπάνω τα οποία μπλέκους διαφορετικούς χαρακτήρες, διαφορετικές συγκρούσεις και ποικίλες μορφές αγωνίας. Ειδικά η σύγκλιση υπαρκτού φόβου και παράλογης δεισιδαιμονίας που παραπέμπει σε φάση “Lost” προκαλεί την φαντασία μας και αναμφίβολα θα επιμείνουμε στην λύση του μυστηρίου.

Στριμάρει Cosmote TV με νέο επεισόδιο κάθε Τρίτη

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ