Πρεμιέρα για 10 ελληνικές μικρού μήκους στο Ertflix

Δημοσίευση: 21 Νοε. 2023, 16:01
Συντάκτης:

Το Ertflix εξασφάλισε κάποιες από τις κορυφαίες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων χρόνων, με διακρίσεις σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ, τις οποίες μπορείτε πλέον να δείτε δωρεάν online στην ελληνική κρατική συνδρομητική πλατφόρμα.

<a href="/nea/mrs-wilson-poiotikos-tileoptikos-hronos/68952">"Mrs. Wilson": Ποιοτικός τηλεοπτικός χρόνος</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Mrs. Wilson": Ποιοτικός τηλεοπτικός χρόνος

Αναλυτικά: 

«Motorway 65» της Εύης Καλογηροπούλου (2020)

To «Motorway 65» βρίσκεται στην άκρη της πόλης, μέσα στο αστικό βιομηχανικό περιβάλλον του Ασπρόπυργου, όπου ζουν πολλοί μετανάστες και πολλοί Ελληνοπόντιοι. Μοιάζει με μια διαδοχή μικρών εκρήξεων ζωής κατά μήκος του μεγάλου αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στην Αθήνα.

«5pm seaside» του Βάλεντιν Στέισκαλ (2022)

Στα 40ά γενέθλιά του, ο Νίκος, ένας μοναχικός οδηγός φορτηγού, φτάνει σε μια απομακρυσμένη παραλία. Είναι εκεί για να συναντήσει τον παλιό του έρωτα, τον Χρήστο, τον οποίο έχει να δει από τότε που ήταν μαζί στον στρατό.

«Brutalia, εργάσιμες μέρες» του Μανώλη Μαυρή (2021)

Η Άννα, μια εργάτρια-μέλισσα που ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της εκπαίδευσης, παρακολουθεί το σύμπαν της κυψέλης μέσα στο οποίο ζει. Προσπαθεί να κατανοήσει τους κανόνες μιας κοινωνίας σκληρής και ανταγωνιστικής, να ενταχθεί στο σύνολο και να υπηρετήσει το κοινό καλό. Αδυνατώντας, ωστόσο, να συναινέσει στη βιαιότητα που την περιβάλλει, καταδικάζεται στην απόλυτη μοναξιά και οδηγείται σε μία ριζική απόφαση.

«Enomena» της Φαίδρας Βόκαλη (2022)

Σε μια εκδρομή στο ενυδρείο, δύο έφηβοι, που πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, αλλά έρχονται από διαφορετικούς κόσμους, θα ανακαλύψουν ότι αυτά που τα ενώνουν είναι περισσότερα από όσα τα χωρίζουν.

«Tokakis or what’s my name» του Θάνου Τοκάκη (2022)

Ο Θάνος Τοκάκης αρχίζει μια stand up comedy περιοδεία στην επαρχία, προκειμένου να δείξει στον κόσμο πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το κοινό που δεν μπορεί να ξεχάσει την τηλεοπτική του εμφάνιση, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό που τον πιέζει να φτάσει στην επιτυχία, μέχρι τελικής πτώσεως.

«I am Mackenzie» της Άρτεμις Αναστασιάδου (2019)

Παγιδευμένο ανάμεσα στην τοξική αρρενωπότητα, ένα λαμέ φόρεμα και έναν εφηβικό έρωτα, ένα αγοροκόριτσο από το επαρχιακό Τέξας, κάνει σεξ για πρώτη φορά, στο φορτηγάκι του πατέρα του.

«Στο δωμάτιο» της Γεωργίας Σωτήρχου (2019)

Όταν λείπει ο Θεός, κάποιος πρέπει να πάρει τη θέση του… Μέσα σε ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον, οι τρεις εμπλεκόμενοι χαρακτήρες, ένας άρρωστος ηλικιωμένος άνδρας, η νεαρή γυναίκα που τον φροντίζει, και η άνεργη μεσήλικη κόρη του, παλεύουν με τη συνείδηση και τις πεποιθήσεις τους, ενώ καλούνται να θέσουν τα όρια μεταξύ ηθικής και ελευθερίας.

«Maasai» του Χάρη Λαγκούση (2014)

Δύο άντρες και μια κοπέλα περιμένουν έξω από τα χειρουργεία ενός νοσοκομείου. Ποια είναι η σχέση τους; Ποιος χειρουργείται; Και γιατί ο μεγαλύτερος άντρας φέρεται τόσο ήρεμα, μιλώντας με ενθουσιασμό για το πρόσφατο ταξίδι του στην Αφρική, σαν να μη μοιράζεται καθόλου το άγχος των άλλων δύο; Καθώς η ιστορία εκτυλίσσεται και οι χαρακτήρες αποκαλύπτονται, η ένταση μεταξύ τους αυξάνει, οδηγώντας σε μία σύγκρουση που θα φέρει στην επιφάνεια συναισθήματα, καταπιεσμένα από χρόνια.

«9 beds» της Ισμήνης Δασκαρόλη (2017)

Οχτώ ευρωπαϊκά ζευγάρια (+1), στο πρώτο τους πρωινό ξύπνημα μετά το σεξ. Kάθε περίπτωση και μια διαφορετική γλώσσα. Κάποιοι είναι ερωτευμένοι, άλλοι όχι, μερικοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν, άλλοι θέλουν να φύγουν.

«Ivan» του Παναγιώτη Κουντουρά (2018)

Μπορείς σε ένα γεύμα να καταναλώσεις την ανθρώπινη φύση σου; Όταν το κρυφό ένστικτο μεταμορφώνεται σε νοσηρή εμμονή, τότε η αυτοσυντήρηση μετατρέπεται σε μία ανούσια ιεροτελεστία μίμησης πράξης, κενής λογικής.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

You hurt my feelings

You hurt my feelings

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Όταν η Μπεθ ακούει κρυφά τον σύζυγό της, Ντον, να γίνεται επικριτικός για...
17 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos