Πέθανε ο Κάρλ Γουέδερς, ο θρυλικός «Απόλλο Κριντ»

Δημοσίευση: 3 Φεβ. 2024, 13:36
Συντάκτης:

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Καρλ Γουέδερς. Χαρακτηριστικότερος ρόλος του αυτός του «Απόλλο Κριντ» στις ταινίες του «Ρόκι».

Γεννημένος το 1948 στη Νέα Ορλεάνη ξεκίνησε ως επαγγελματίας παίκτης του αμερικάνικού ποδοσφαίρου και στη συνέχεια πέρασε στην ηθοποιία. 

Ο Γουέδερς άρχισε να δουλεύει ως κομπάρσος, αποκτώντας τους πρώτους σημαντικούς του ρόλους σε δύο ταινίες, στο Bucktown (1975) και στο Friday Foster του 1975. Στη συνέχεια έκανε οντισιόν για τον ρόλο του Απόλο Κριντ, καταφέρνοντας να κερδίσει τους συνυποψηφίους του και να παίξει στις ταινίες με τον Σιλβέστερ Σταλόνε ενώ λίγα χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο «Predator».

 

 

Εμφανίστηκε επίσης, στο μουσικό βίντεο του Michael Jackson «Liberian Girl» και μόλις τα τελευταία χρόνια υπήρξε o τέλειος Κριφ Γκάργκα στο «Mandalorian» του Disney+.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ του, Matt Luber, στο Variety ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση η οικογένειά του. 

 

 

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Καρλ Γουέδερς. Πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. Ο Καρλ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έζησε μια εκπληκτική ζωή. Μέσα από τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις τέχνες και τον αθλητισμό, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του και αναγνωρίζεται παγκοσμίως από γενιά σε γενιά. Ήταν ένας αγαπημένος αδελφός, πατέρας, παππούς, σύντροφος και φίλος».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos