Πέθανε ο «Darth Vader» της πρώτης τριλογίας Star Wars

Δημοσίευση: 29 Νοε. 2020, 12:55
Συντάκτης:

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ντέιβιντ Πρόουζ, που είχε παίξει σε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της πρώτης τριλογίας του Star Wars.

«Με σπαραξικάρδια λύπη για εμάς και τους εκατομμύρια φαν του ανά τον κόσμο, ανακοινώνουμε πως ο David Prowse έχασε τη ζωή του σε ηλικία 85 ετών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας που τον εκπροσωπούσε.

Ο Βρετανός έγινε κινηματογραφικό είδωλο για τον ρόλο του κακού στο θρυλικό κινηματογραφικό saga επιστημονικής φαντασίας. Η φωνή του χαρακτήρα, ωστόσο, ανήκε στον Τζέιμς Ερλ Τζόουνς.

Ο Πρόουζ είχε αναλάβει αρχικά και τη φωνή, αλλά η προφορά που είχε οδήγησε την ομάδα παραγωγής στο να τον κρατήσει μόνο για το παρουσιαστικό του.

«Τον φωνάζαμε Darth Farmer» για την βαριά προφορά του, είχε πει η Κάρι Φίσερ/Princess Leia σε μία συνέντευξή της το 2016, λίγα χρόνια πριν επίσης αφήσει την τελευταία της πνοή.

Ο Πρόουζ υπήρξε πρωταθλητής Βρετανίας στην άρση βαρών και bodybuilder. Επίσης, υπήρξε και ο προσωπικός γυμναστής του Κρίστοφερ Ριβ για να φτιάξει κορμί για τις ανάγκες του ρόλου ως Superman.

 

 

Υποδύθηκε επίσης τον Φρανκεστάιν τρεις φορές, στην τζεϊμσμποντικη παρωδία «Casino Royale»/1967 και σε δύο ταινίες της Hammer Films, «The Horror of Frankenstein»/1970 και «Frankenstein and the Monster From Hell»/1974. Εμφανίστηκε και στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι»/1971 του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ως ο μυώδης βοηθός του συγγραφέα Φρανκ Αλεξάντερ.  Εκεί τον είδε ο Τζορτζ Λούκας και του είπε: «Έχεις δύο επιλογές για να μπεις στα Star Wars: Θα είσαι είτε ο Darth Vader, είτε ο Chewbacca».

«Ούτε συζήτηση», του απάντησε, «Θα παίξω τον Darth Vader». Και γράφτηκε κινηματογραφική ιστορία…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos