Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών 2020

Δημοσίευση: 5 Φεβ. 2020, 16:00
Συντάκτης:

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:00, ανοίγει η αυλαία του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών με τίτλο "Παράθυρα στον Πλανήτη" που διοργανώνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για 16η συνεχή χρονιά. Μια σειρά προβολών που γεννήθηκε από την ανάγκη πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης για τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον πλανήτη δίνοντας την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να παρακολουθήσει ελληνικές και ξένες παραγωγές για θέματα επίκαιρα όσο ποτέ!

ΣΧΕΤΙΚΑΤο Φεστιβάλ Δράμας έρχεται στην Αθήνα

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 ταινίες μεγάλου μήκους από 9 χώρες -Ελλάδα, Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Η.Π.Α., Ιρλανδία, Τουρκία- συζητήσεις με σκηνοθέτες, επιτυχημένες συνεργασίες με Πρεσβείες, πολιτιστικούς φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις!

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ενώνει τις δυνάμεις της με την ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ όπου φιλοξενούνται οι δύο πρώτες ημέρες προβολής του 16ου Πανοράματος.

Το 16ο Πανόραμα ανοίγει φέτος στρέφοντας το βλέμμα στον Αμαζόνιο με την δωρεάν προβολή της ταινίας ”Countdown on river Xingu”, του Martin Kessler, στο πλαίσιο του έργου «Change the power-(em)power to change: Local authorities towards the SDGs and Climate Justice” αλλά και του ατμοσφαιρικού ντοκιμαντέρ Walden. Τη δεύτερη μέρα επικεντρώνεται στη θάλασσα και το οικοσύστημά της και περιλαμβάνει συζητήσεις με τον Τούρκο σκηνοθέτη Mert Gokalp για τη βραβευμένη ταινία του Bluefish και με το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, μετά την προβολή της ταινίας Drowning in plastic.  Τις υπόλοιπες ημέρες, στο κτήριο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει συζητήσεις με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες, όπως τη Μαριάννα Οικονόμου και τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο. Τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρώτες προβολές στην Ελλάδα όπως το Losing Alaska και το Once was water πάντα με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα κλείνοντας όμως σε έναν αισιόδοξο τόνο. 

Μεταξύ άλλων θα προβληθούν το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου, "Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες" και το "Before the flood" σε παραγωγή και αφήγηση Λεονάρντο Ντι Κάπριο!

Aναλυτικό πρόγραμμα προβολών και ομιλίες

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ (Ιερά Οδός 48 & Μ. Αλεξάνδρου 134-136, 104 35 Κεραμεικός):  Εισιτήριο €4,00. Ενιαίο εισιτήριο ημέρας €7,00

ΕΛΛΕΤ (Τριπόδων 28, Πλάκα): Προτεινόμενη δωρεά €4,00 ανά ταινία και €7,00 ανά ημέρα

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και ανέργους.

Το 16ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστρίας, της Πρεσβείας της Ελβετίας και της Πρεσβείας της Ιρλανδίας στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 5 Φεβ. 2020, 16:00
Ενημέρωση: 5 Φεβ. 2020, 16:00
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Chaos walking

Chaos walking

Σύνοψη: Σε ένα μακρινό πλανήτη,άνθρωποι έχουν αποικήσει έχουν αποκτήσει την ικανότητα να παρουσιάζονται οι...
17 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
27488
Tanweer
26449
Feelgood
5079
Feelgood
3076
Tanweer
2294