Outview 2019: "Irving Park" - Κριτική

Δημοσίευση: 12 Απριλίου 2019, 13:32
Συντάκτης:

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία τεσσάρων γκέι αντρών στο Σικάγο, που ζουν μαζί, ως Κύριοι και Σκλάβοι και έχουν δημιουργήσει έτσι μια ιδιότυπη μορφή οικογένειας.

<a href="/nea/outview-film-festival-2019-ta-vraveia/60460">Outview Film Festival 2019: Τα βραβεία</a>ΣΧΕΤΙΚΑOutview Film Festival 2019: Τα βραβεία

Η κάμερα του Ευαγγελίδη (σεναριογράφος στα Στρέλλα & Ξενία του Πάνου Κούτρα) καταγράφει με απόλυτη διακριτικότητα και ουδετερότητα στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής των τεσσάρων αυτών ανθρώπων. Με την αποστασιοποιημένη ματιά του, δίνει χώρο και χρόνο στους χαρακτήρες να εξηγήσουν τον τρόπο σκέψης τους, τους λόγους που τους ώθησαν σε έναν τέτοιο τρόπο ζωής και τον τρόπο με τον οποίο την έχουν οργανώσει. Καταφέρνει έτσι και κυλά η ταινία σε ήπιους τόνους παρά το συχνά σκληρό της περιεχόμενο.

Αν και εξαιτίας της μονοτονίας του ύφους της και της μεγάλης της διάρκειας (117') δημιουργεί συχνά την αίσθηση ότι επαναλαμβάνεται, πετυχαίνει στο τέλος να ρίξει φως στους εξαιρετικά εκκεντρικούς χαρακτήρες της, οι οποίοι παραδόξως αποδεικνύεται ότι είναι περισσότεροι οικείοι απ’ ότι θα περίμενε κανείς αφού μοιράζονται τελικά, τον ίδιο φόβο για τη μοναξιά, την ίδια ανάγκη για αποδοχή και αναγνώριση, με τον καθένα μας. Έτσι, μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο το αν τελικά καταλάβαμε με την ταινία, πώς και γιατί ορισμένοι άνθρωποι επιλέγουν να θέτουν τέτοιους όρους στις ερωτικές σχέσεις τους, πάντως σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν διαφωτιστήκαμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos