Όταν οι Κάννες χειροκρότησαν το παρεάκι του Ουές Άντερσον

Δημοσίευση: 13 Ιουλίου 2021, 12:23
Συντάκτης:

Τόσα πολλά ήταν τα κινηματογραφικά αστέρια στην πρεμιέρα της νέας δημιουργίας του Wes Anderson, «The French Dispatch», τη Δευτέρα το βράδυ στο φεστιβάλ των Καννών, που σχεδόν ξεχάσαμε την πανδημία.

Οι δρόμοι κοντά στο Palais ηταν κλειστοί. Τα πλήθη βρίσκονταν σε παροξυσμό. Και ο Timothee Chalamet, ντυμένος με ένα φανταχτερό ασημί κοστούμι, μοίραζε αυτόγραφα και selfies με τους φανς.

<a href="/nea/kannes-2024-episimo-programma-toy-77oy-festival-kannon/69732">Κάννες 2024: Το επίσημο πρόγραμμα του 77ου Φεστιβάλ Καννών</a>ΣΧΕΤΙΚΑΚάννες 2024: Το επίσημο πρόγραμμα του 77ου Φεστιβάλ Καννών



Δύο ώρες μετά, το «The French Dispatch» λαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα χειροκροτηματα του φεστιβάλ. Το καστ που παρεβρέθηκε, ανάμεσά τους, οι Bill Murray, Owen Wilson, Tilda Swinton, Adrien Brody, Stephen Park, Benicio Del Toro και Timothee Chalamet, καταχειροκροτήθηκε μαζί με την δημιουργό για 9 ολόκληρα λεπτά!

Ένα σημαντικό μέλος του καστ, η Lea Seydoux, δεν κατάφερε να παρευρεθεί καθώς βρίσκεται σε καραντίνα στο Παρίσι μετά από θετική διάγνωση σε COVID-19 τεστ.

Η νέα ταινία του ιδιοσυγκρασιακού Anderson, παρακολουθεί ένα εβδομαδιαίο περιοδικό που καλύπτει τη διεθνή πολιτική σκηνή, πολιτισμό, τεχνες και φαγητό αλλά και ένα ιδιαίτερο τμήμα μιας καθημερινής εφημερίδας από το Κάνσας(!).

Καθώς η νύχτα ξεκίνησε, υπήρχαν σημάδια πως αυτή, δε θα ήταν άλλη μία πρεμιέρα στις Κάννες. Αντί για μαύρες λιμουζίνες, το καστ έφτασε σύσσωμο μέσα σε ένα τεράστιο χρυσό λεωφορείο, συνοδεία γαλλικής αστυνομικής δύναμης με μοτοσυκλέτες. Ο Murray έβγαλε τη μάσκα του και τα δημοσιογραφικά φλας έλαμψαν.

Ο Anderson σταμάτησε την κουστωδία του στη βάση του χαλιού για μια ομαδική φωτογραφία. Ο Wilson φωτογράφιζε τα πλήθη και ο Brody έβγαζε selfie με τον Chalamet στην κορυφή της σκάλας, παραβιάζοντας έτσι τον κανονισμο του φεστιβάλ περι selfie, παρ'ολ'αυτα κανένας δεν του πήρε το κινητό όπως συχνά συμβαίνει με άλλους καλεσμένους που υποπίπτουν στο «αμάρτημα». Η Swinton, η οποία έχει αυτή τη φορά 5 ταινίες να παίζονται στις Κάννες, φόρεσε ροζ-κόκκινο φόρεμα με χρυσά μανίκια ενώ χουχουλιάρικα εγείρε ο Chalamet το κεφάλι του στον ώμο της.


Μόλις ο Anderson μπήκε στην αίθουσα, το πλήθος των Καννών τον υποδέχτηκε με αυθόρμητο χειροκρότημα ενώ ο Chalamet και η Swinton κρατούσαν χέρια καθώς περπατούσαν στο διάδρομο.

Το φιλμ είναι μια ερωτική επιστολή στη δημοσιογραφία παρόλο που ο Wes Anderson αρνήθηκε και δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου με το καστ ή να δώσει οποιαδήποτε συνέντευξη σε ρεπόρτερ στις Κάννες. Οι τίτλοι τέλους είναι αφιερωμένοι σε μια λίστα από συντάκτες και συγγραφείς που ενέπνευσαν το φιλμ ανάμεσά τους ο Harold Ross του the New Yorker, οι William Shawn, Lillian Ross και Janet Flanner, James Baldwin, Ved Mehta και άλλοι.



Με το τέλος της ταινίας, ο Murray αγκάλιασε κάθε μέλος του καστ ξεχωριστά προχωρώντας από θέση σε θέση ενώ το σόου Chalamet-Swinton συνεχίστηκε με την Swinton να κάνει πειράγματα στον αγαπημένο της Timothee.

Σαν μικρό σχόλιο προς το κοινό, ο Anderson είπε «Ελπίζω να επιστρέψουμε σύντομα με άλλο ένα» (και μεις Wes... και μεις) ενώ παράλληλα το ευχαρίστησε. Ακόμη και καθώς προσπαθούσε να βγει από την αίθουσα, το κοινό μέσα στο Palais συνέχιζε να τον χειροκροτεί.



Το «The French Dispatch» αγοράστηκε απο την Searchlight τον Σεπτέμβριο του 2019  και η πρεμιέρα του προοριζόταν για τις Καννες του 2020, μόνο για να αναβληθεί όπως και το ιδιο το φεστιβαλ λόγω της πανδημίας. Η ταινία είναι προγραμματισμένη για πρώτη προβολή στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos