Όταν ο Ντάρεν Αρονόφσκι ήθελε τον Γιόακιν Φοίνιξ για Batman

Δημοσίευση: 19 Απριλίου 2020, 15:15
Συντάκτης:

Φέτος ο Joaquin Phoenix κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Joker, κάτι που είχε καταφέρει και ο Heath Ledger μετά θάνατον για την δική του ερμηνεία στον ίδιο ρόλο, τον κακό των ιστοριών του Batman. Με την ταινία Joker ο ήρωας ξαναήρθε στο προσκήνιο για διάφορους λόγους αλλά είτε άρεσε είτε όχι, όλοι εγκωμίασαν την ερμηνεία του ηθοποιού. Πώς θα ήταν όμως αν ο Joaquin περνούσε στην αντίπερα όχθη της ιστορίας και υποδυόταν τον Batman;

<a href="/nea/epiteloys-treiler-gia-joker-folie-deux/69720">Eπιτέλους, τρέιλερ για το "Joker: Folie à Deux"</a>ΣΧΕΤΙΚΑEπιτέλους, τρέιλερ για το "Joker: Folie à Deux"

Ο Darren Aronofsky μιλώντας στο Empire, αναφέρθηκε στο δικό του πρότζεκτ για τον Batman, το «Batman: Year One», το οποίο δεν έγινε ποτέ και στο οποίο ο Phoenix θα ερμήνευε τον Bruce Wayne. Το πρότζεκτ εν τέλει ναυάγησε, η Warner Bros. το σταμάτησε και έτσι ποτέ δεν είδαμε εκείνη την εκδοχή. Ο σκηνοθέτης ήθελε τον ηθοποιό για τον ρόλο, μόνο που τότε το στούντιο είχε ενστάσεις.

«Το στούντιο ήθελε τον Freddie Prince Jr. Και εγώ ήθελα τον Phoenix. Θυμάμαι που σκεφτόμουν “όπα, εδώ κάνουμε δύο διαφορετικές ταινίες”. Είναι πραγματική ιστορία. Ήταν διαφορετική εποχή. Ο Batman που έγραψα ήταν τελείως διαφορετικός από αυτόν που τελικά κατέληξαν». Ο σκηνοθέτης είχε οραματιστεί έναν Batman που θα κινούταν στο ύφος των 70s ταινιών, όπως το Death Wish, το The French Connection ή τον Taxi Driver. Σίγουρα όλα αυτά μας θυμίζουν τον Joker του Todd Philips μιας και είχε παρόμοιες επιρροές.

Μάλιστα όταν ο Aronofsky μιλούσε για το «Mother!» όταν είχε κυκλοφορήσει, είχε δώσει μια συνέντευξη στο Collider όπου μεταξύ άλλων είχε αναφέρει «Ακούω τον τρόπο που μιλούν για την ταινία Joker και αυτό είναι ακριβώς που είχα στο μυαλό μου. Ήμουν και εγώ σε αυτό το στιλ: Πηγαίνουμε να γυρίσουμε στο Ανατολικό Ντιτρόιτ και στην Ανατολική Νέα Υόρκη. Δεν χτίζουμε την Gotham».

Για το Batman: Year One, ο Frank Miller, γνώστης των κόμικς, θα αναλάμβανε το σενάριο. «Ήταν σπουδαίο πράγμα γιατί ήμουν μεγάλος φαν των κόμικς του». Ο Miller μάλιστα είχε σοκαριστεί τότε για το πόσο σκοτεινό είχε οραματιστεί τον Batman ο Aronofsky.

Τελικά όπως ήταν αναμενόμενο για εκείνη την εποχή, δεν προχώρησε ενώ ούτε η μεταφορά που ήθελε να κάνει σε ένα άλλο κόμικ, τον Wolverine προχώρησε λόγω καλλιτεχνικών διαφορών, όπως επικαλέστηκαν.

Τουλάχιστον μετά από χρόνια είδε τους καρπούς της δικής του προσέγγισης να αποδίδουν και όχι μόνο αυτό αλλά και να βραβεύονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos