Οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν τι λέει ο Τομ Χάρντι

Δημοσίευση: 28 Ιουλίου 2022, 15:05
Συντάκτης:

Ο Τομ Χάρντι είναι ο ηθοποιός που δυσκολεύονται περισσότερο να καταλάβουν οι Αμερικανοί θεατές εξαιτίας της δυσνόητης άρθρωσής του.

<a href="/nea/tom-harnti-kai-zazi-mpitz-sto-lazarus-toy-apple-tv/67688">Τομ Χάρντι και Ζάζι Μπιτζ στο «Lazarus» του Apple TV+</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤομ Χάρντι και Ζάζι Μπιτζ στο «Lazarus» του Apple TV+

Στην έρευνα που διεξήχθη από την Preply, μέσω του The Wrap και έλαβαν μέρος 2.000 άνθρωποι, ανέδειξε τον Τομ Χάρντι ως τον πιο δυσνόητο ηθοποιό, διαπιστώνεται ότι οι νεότερες γενιές προτιμούν σε μεγάλο βαθμό να παρακολουθούν σειρές ή ταινίες με υπότιτλους.

Στην έρευνα διαπιστώνεται ότι το 57% των Αμερικανών χρησιμοποιούν υπότιτλους για να κατανοήσουν καλύτερα τους ηθοποιούς με προφορά. Είτε αυτή είναι σκωτσέζικη, όπως αυτή που χρησιμοποιείται στη σειρά «Outlander» είτε ιρλανδική όπως το «Derry Girls» και βρετανική «Downton Abbey».

Οι βρετανικές προφορές γενικά δημιουργούν πρόβλημα στους θεατές στις ΗΠΑ, με τις σειρές «Peaky Blinders» και «Game of Thrones» να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των τηλεοπτικών παραγωγών που παρακολουθούνται με υπότιτλους.

Άλλωστε στη σχετική λίστα συναντούμε και τους Σον Κόνερι, Μάικλ Κέιν, Τζέιμς ΜακΑ βόι και Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Η βρετανική γκανγκστερική σειρά «Peaky Blinders», η οποία διαδραματίζεται στο Μπέρμιγχαμ μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι η τηλεοπτική παραγωγή που δυσκολεύει περισσότερο τους Αμερικανούς, σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.200 άτομα. Ο Τομ Χάρντι υποδύεται τον Εβραίο Άλφι Σόλομονς στη σειρά του Netflix.

Η νοτιοκορεατική επιτυχημένη σειρά «Squid Game» είναι επίσης στη λίστα, αλλά η προεπιλεγμένη ρύθμιση στο Netflix είναι ο κορεάτικος ήχος με αγγλικούς υπότιτλους.

Ένα μικρό ποσοστό θεατών, 18%, απάντησε ότι χρησιμοποιεί υπότιτλους για να «μάθει μια νέα γλώσσα».

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 28 Ιουλίου 2022, 15:05
Ενημέρωση: 28 Ιουλίου 2022, 15:06
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
16481
Tanweer
11170
Feelgood
6814