ΣΕΙΡΕΣ

“Obi-Wan Kenobi”: Μια ενδιαφέρουσα ανατροπή σε έναν γαλαξία γεμάτο plot holes

Δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2022, 16:42
Συντάκτης:

Σύνοψη: Το "Obi-Wan Kenobi" ξεκινάει 10 χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του "Star Wars: Revenge of the Sith", όπου ο Obi-Wan αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη ήττα του: την πτώση του φίλου του και μαθητευόμενού του Anakin Skywalker, ο οποίος προσχώρησε στη σκοτεινή πλευρά και έγινε ο κακός λόρδος των Sith, Darth Vader.

<a href="/nea/ntokimanter-gia-toys-bon-jovi-sto-disney-plus/69608">Ντοκιμαντέρ για τους Bon Jovi στο Disney Plus</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝτοκιμαντέρ για τους Bon Jovi στο Disney Plus

Ο Obi-Wan κρύβεται στον πλανήτη Tatooine, παρακολουθώντας τον γιο του Anakin, Luke, όταν καλείται σε μια αποστολή να σώσει την κόρη του Anakin, Leia, από την Γαλαξιακή Αυτοκρατορία.

Άποψη: Ένας εντελώς διαφορετικός Οbi-Wan είναι αυτός που θα δούμε στη σειρά της Deborah Chow.

Ο δυναμικός χαρακτήρας και μαχητής του καλού, όπως μας είχε συστηθεί μέσα από τις ταινίες, έχει μετατραπεί σε έναν άνθρωπο παραιτημένο. Η αποτυχία του με τον Anakin, μοιάζει να στοιχειώνει τον Obi-Wan.

Ως προς τη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας γύρω από τον πρώην Master Jedi, η σειρά ξεκινάει δυναμικά και το περιεκτικό μοντάζ λειτουργεί άψογα. Όμως, υπάρχουν σημεία όπου η πλοκή φαίνεται να χάνει τον βηματισμό της και η παραγωγή κάνει downgrade τόσο σκηνικά, όσο και σεναριακά. Παρότι γυρισμένη σε υπερσύγχρονα πλατό, η σειρά χαρακτηρίζεται από αδικαιολόγητα σκαμπανεβάσματα, όπως επίσης και από μια σχεδόν μόνιμη προβλεψιμότητα στην εξέλιξη της δράσης.

Το highlight του “Obi-Wan Kenobi” είναι η ερμηνεία του Ewan McGregor που χρησιμοποιεί την έκφραση του προσώπου του, ενώ είναι πιο λιγομίλητος από ποτέ. Αυτή η απεικόνιση ενός σοφότερου Obi-Wan που προσπαθεί να κάνει το καθήκον του κρυμμένος στις σκιές είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση στον χαρακτήρα που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι τώρα.

Άλλος ένας “άσσος στο μανίκι” της παραγωγής, αποδείχτηκε -φυσικά- η Vivien Lyra Blair, που πετυχαίνει μέσα από την ερμηνεία της να αναδείξει το θάρρος, την εξυπνάδα και την επιμονή της Princess Leia, σε σημείο που να κάνει την ηρωίδα αντάξια ενός δικού της spin off.

Το όραμα της σκηνοθέτη Deborah Chow και του σεναριογράφου Joby Harold φαίνεται να έχει καλές προθέσεις. Υπάρχει μια πιο συναισθηματική προσέγγιση της ιστορίας και των χαρακτήρων, ένα ενδιαφέρον plot twist, καθώς και -μικρό spoiler alert για ένα νέο που έχει ήδη διαρρεύσει- η επιστροφή του Liam Neeson ως Qui-Gon Jinn, ύστερα από 23 χρόνια (o Liam Neeson εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε live action στο Star Wars: The Phantom Menace).

Για πολλούς, όμως, από τους Star Wars φαν αυτά δεν φτάνουν για να «σώσουν» μια πολυαναμενόμενη σειρά που αντί να «προσθέτει», αφήνει τελικά περισσότερα κενά και ερωτήματα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos