O Θανάσης Νεοφώτιστος ολοκληρώνει την μικρού μήκους τριλογία του

Δημοσίευση: 10 Φεβ. 2022, 02:51

O Θανάσης Νεοφώτιστος (Λεωφόρος Πατησίων, Προσευχή, Route-3) ετοιμάζει τη νέα του μικρού μήκους ταινία με τίτλο “Airhostess-737”. Η ταινία επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα Work-in-Progress του European Short Pitch μαζί με άλλες 3 ταινίες που όλες βρίσκονται στο στάδιο του Post-Production/μοντάζ. Όπως αναφέρει και η σπουδαία αυτή διοργάνωση, τα σχέδια επιλέχθηκαν με βάση τις διαφαινόμενές δυνατότητες τους και οι ταινίες που θα προκύψουν θέτουν σοβαρά υποψηφιότητα να αποτελέσουν τις επόμενες μεγάλες Ευρωπαϊκές επιτυχίες που θα ξεχωρίσουν για την ποιότητά τους.

<a href="/festival-thessalonikis/64o-festival-thessalonikis-o-thanasis-neofotistos-skinothetei-ta-spot/68907">64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ο Θανάσης Νεοφώτιστος σκηνοθετεί τα σποτ</a>ΣΧΕΤΙΚΑ64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ο Θανάσης Νεοφώτιστος σκηνοθετεί τα σποτ

Το πανευρωπαϊκό φόρουμ συμπαραγωγής European Short Pitch, τμήμα του οποίου αποτελεί το Work-in-Progress λαμβάνει χώρα αυτή την εβδομάδα με σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου, στη Ρεν της Γαλλίας, και Online μέχρι τις 11 Φεβρουάριου. Παράλληλα, στο τμήμα του θεσμού για πρότζεκτ στο στάδιο της ανάπτυξης, συμμετέχει το νέο μικρού μήκους κινηματογραφικό πρότζεκτ του Μανώλη Μαυρή, “Midnight Skin”.

Η ταινία αφορά μια αεροσυνοδός η οποία καταρρέει κατά την πτήση, πεπεισμένη ότι το πρόβλημά της είναι τα νέα της σιδεράκια, ενώ στην ίδια πτήση μεταφέρει το σώμα της μητέρας της για να την θάψει δίπλα στη γιαγιά της.

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης, είναι μία ιστορία που την βίωσε εξ’ολοκλήρου σε όνειρό του, ενώ αποτελεί το 3ο μέρος της τριλογίας του, μετά την Λεωφόρο Πατησίων και το Route-3. Στην ταινία θα πρωταγωνιστή η Λένα Παπαληγούρα, ενώ την παραγωγή την υπογράφουν η Ιωάννα Μπολομύτη και Δημήτρης Τσακαλέας (Αργοναύτες Α.Ε.).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos