Ο Σαμ Μέντες, ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και η μία λήψη!

Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2018, 00:49
Συντάκτης:

Ο Σαμ Μέντες αφήνει οριστικά τους κατασκόπους πολυτελείας, τα κοστούμια, τα κοκτέιλ, τα εξωτικά γυρίσματα και καταπιάνεται με ένα θέμα που πάει πολύ πίσω χρονικά. Τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά το «Spectre» και το «Skyfall», ο 53χρονος Βρετανός σκηνοθέτης ετοιμάζει τη νέα του ταινία με τίτλο «1917», για την οποία έγραψε και το σενάριο μαζί με την Κρίστι Ουίλσον Κερνς του «Penny Dreadful».

Ο Μέντες δεν έχει αποκαλύψει τίποτα περισσότερο, πέραν του ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία παραγωγής του Steven Spielberg, Amblin, σε διανομή Universal, ενώ τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Απρίλιο με την πρεμιέρα να έχει ανακοινωθεί για τον Δεκέμβριο του 2019. Μέντες και Σπίλμπεργκ έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν σε επίπεδο σκηνοθέτη – παραγωγού στα «American Beauty»/1999, «Road to perdition»/2002 και «Revolutionary road»/2008.

To φιλμ προορίζεται για προβολές σε επιλεγμένες αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2019, πριν ανοίξει σε ευρεία διανομή στις 10 Ιανουαρίου 2020.

Update 28/3/19: Άγγλος... στο χρονοδιάγραμμά του ο Βρετανός δημιουργός, καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα ότι το φιλμ θα ξεκινήσει παραγωγή σε λίγες ημέρες και το καστ αλλά και η γενικότερη ομάδα που συγκεντρώθηκε, μοιάζει με... dream team. Καταρχήν, η ταινία θα περιγράφει μια ημέρα δύο νεαρών στρατιωτών κατά την διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, τους οποίους θα υποδυθούν ο Ντιν Τσαρλς Τσάπμαν (ο νεαρός Tommen Baratheon από το GOT) και ο Τζορτζ ΜακΚέι (που είδαμε στα Captain Fantastic, Pride και το τηλεοπτικό 11.22.63). Θα τους πλαισιώσουν (κρατηθείτε), ο Κόλιν Φερθ, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο Ρίτσαρντ Μάντεν (Bodyguard), ο Μαρκ Στρονγκ και ο Άντριου Σκοτ (Sherlock, Spectre). Την φωτογραφία θα αναλάβει ο σπουδαίος Ρότζερ Ντίκινς (θυμηθείτε απλά το πρόσφατο Blade Runner 2049), την καλλιτεχνική διεύθυνση ο Ντένις Γκάσνερ (συνεργάτης του Μέντες στα 3 Bond, αλλά υπεύθυνος και για τα Blade Runner 2049, Road to perdition, Truman Show, Big Fish...), τα κοστούμια θα επιμεληθεί η Ζακλίν Ντάραν (Anna Karenina, Darkest Hour, Pan, Atonement), το μοντάζ ο Λι Σμιθ (Dunkirk, The Dark Knight, Inception, Interstellar) και την μουσική θα συνθέσει ο Τόμας Νιούμαν, σταθερός συνεργάτης του Μέντες σε όλα τα προηγούμενα φιλμ του. Είναι ξεκάθαρο, ότι η ταινία πάει για πολλά!

Update 5/4/19: Σαν να μην έφταναν όλες οι παραπάνω πληροφορίες για να μας δημιουργήσουν ανυπομονησία για το φιλμ του Μέντες, στο φεστιβάλ του CinemaCon που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποκαλύφθηκε και άλλη μια πληροφορία που μας δημιουργεί κανονική σινεφιλική έξαψη: ο Μέντες στοχεύει να γυρίσει την ταινία που θα εξιστορεί ένα 24ωρο δύο νεαρών στρατιωτών κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, με μία λήψη! Κάτι που έκανε (περίπου) ο Αλεχάντρο Ιναρίτου στο Birdman και ολοκληρωτικά ο Σεμπάστιαν Σίπερ στο Victoria. Δεν υπάρχει αμφιβολία: το "1917" αποτελεί ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα φιλμ για το 2020...

Update 1/8/19: Το πρώτο τρέιλερ είναι online και είναι συναρπαστικό και την φωτογραφική οπτική του Ρότζερ Ντίκινς να καθηλώνει. Οι δύο νεαροί στρατιώτες θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν ένα μήνυμα σε έναν λόχο που ετοιμάζεται να πέσει σε παγίδα και να αποφευχθεί η σφαγή χιλιάδων συμπολεμιστών τους. Το "1917" θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου σε περιορισμένη διανομή (προφανώς για να προλάβει τις ημερομηνίες για τα Όσκαρ) και εκτενώς στις 10 Ιανουαρίου 2020. Τώρα, πως θα δείχνει γυρισμένο με μία λήψη ενώ περιγράφει ένα 24ωρο, αυτό είναι ένα ζήτημα...

Update 30/9/19: Δείτε σε παγκόσμια πρώτη προβολή το πρώτο featurette από το «1917» στο οποίο ο  Σαμ Μέντες και οι συνεργάτες του μας αποκαλύπτουν τη μοναδική κινηματογραφική τεχνική με την οποία γυρίστηκε η ταινία, σαν ένα συνεχές μονοπλάνο σε πραγματικό χρόνο. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos