O Σαμ Μέντες, η Ολίβια Κόλμαν και ένα αναπάντεχο love story

Δημοσίευση: 7 Απριλίου 2021, 11:03
Συντάκτης:

Έναν χρόνο μετά την μεγάλη επιτυχία του «1917», με τα 3 κερδισμένα Όσκαρ και την αποδοχή από κοινό και κριτικούς, ο Σαμ Μέντες επιστρέφει με ένα πρότζεκτ εντελώς διαφορετικού ύφους.

<a href="/nea/o-sam-mentes-etoimazei-4-tainies-gia-toys-beatles/69531">O Σαμ Μέντες ετοιμάζει 4 ταινίες για τους Beatles</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Σαμ Μέντες ετοιμάζει 4 ταινίες για τους Beatles

Ο Βρετανός δημιουργός θα γράψει και θα σκηνοθετήσει το «Empire of Light», με την Ολίβια Κόλμαν (φρέσκια από το «The Father» και την 4η σεζόν «The Crown») στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πρόκειται για ένα προσωπικό φιλμ (όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο Μέντες σε δηλώσεις του) που ήθελε να το κάνει εδώ και καιρό και αφορά σε μια ιστορία αγάπης που εξελίσσεται στα 80s, σε ένα παλιό σινεμά στις ακτές της Νότιας Αγγλίας.

Μετά από χρόνια ο Μέντες αφήνει τα όπλα (1917, Spectre, Skyfall, Jarhead) και επιστρέφει σε ύφος που θυμίζει περισσότερο Revolutionary Road παρά Away We Go, είναι πολύ ενθαρρυντικό πάντως το γεγονός ότι την διεύθυνση της φωτογραφίας ανέλαβε ο εξαιρετικός Ρότζερ Ντίκινς.

Update: Ο Σαμ Μέντες προσθέτει στο καστ τον Κόλιν Φερθ, αλλά και τον Τόμπι Τζόουνς και όλα δείχνουν να πηγαίνουν απο το καλό στο καλύτερο. 

Ο Μάικλ Ουόρντ του πολύ καλού Top Boy, θα αποτελέσει το ερωτικό ενδιαφέρον της Κόλμαν και το τρέιλερ είναι νοσταλγικά καλοστημένο, με Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος στην νουσική επένδυση. Στις αμερικανικές αίθουσες στις 9 Δεκεμβρίου. Οσκαρικές βλέψεις κανείς;

Update: Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, άρεσε, η ερμηνεία της Κόλμαν εκθειάστηκε, αν και για το δεύτερο δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία. Στις ΗΠΑ η ταινία κυκλοφορεί στις 9 Δεκεμβρίου, στην χώρα μας θα την δούμε στις 23 Φεβρουαρίου, δυστυχώς, με ότι και αν σημαίνει αυτό. Το επίσημο τρέιλερ πάντως αντικατοπτρίζει πλήρως το ύφος όσως θα παρακολουθήσουμε: 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos