Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. ετοιμάζει ένα σύμπαν γεμάτο Σέρλοκ Χολμς

Δημοσίευση: 19 Οκτ. 2020, 16:19
Συντάκτης:

Ο Sherlock Holmes με τον Robert Downey Jr. σε σκηνοθεσία Guy Ritchie ήταν επιτυχημένος στο box office. Η πρώτη ταινία κέρδισε πάνω από 524 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως το 2009 με το σίκουελ να κερδίζει περισσότερα χρήματα το 2011 φτάνοντας σχεδόν τα 544 εκατομμύρια δολάρια. Τα σίκουελ δεν κερδίζουν πάντα περισσότερα από τον προκάτοχό τους και πολλές φορές αποδεικνύονται άνευ λόγου υπάρξεως αλλά η μοναδική προσέγγιση του Guy Ritchie στον κλασικό ντετέκτιβ του Arthur Conan Doyle άρεσε στο κοινό. Εδώ και χρόνια ακούγεται το ενδεχόμενο τρίτης ταινίας αλλά τα σενάρια φαίνεται να έρχεται κάτι μεγαλύτερο από αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑΟ Παρκ Τσαν Γουκ θα σκηνοθετήσει τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ.

Σύντομα θα δούμε αν το franchise μπορεί να βρει απήχηση σήμερα με το κινηματογραφικό σκηνικό να έχει αλλάξει άρδην καθώς περίπου μια δεκαετία αργότερα ο Sherlock Holmes 3 πλησιάζει στο να γίνει πραγματικότητα. O Robert Downey Jr. και η σύζυγός του και παραγωγός Susan Downey έχουν τον τρόπο τους με την νέα ταινία να χρησιμεύει ως σημείο εκκίνησης για ένα ολόκληρο κινηματογραφικό σύμπαν του Σέρλοκ Χολμς με ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Ο  Robert Downey Jr. και η Susan Downey όταν εμφανίστηκαν σε ένα πάνελ στο Fast Company's Innovation Festival αποκάλυψαν πληροφορίες γύρω από όσα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τον Σέρλοκ Χολμς 3 με σκοπό την δημιουργία ενός σύμπαντος αντίστοιχου του Marvel Cinematic Universe που ξεκίνησε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Downey στο Iron Man, ένα χρόνο πριν αναλάβει το μανδύα του Σέρλοκ Χολμς. Η Susan είπε για πρώτη φορά κάτι για το κινηματογραφικό σύμπαν του Σέρλοκ Χολμς: «Κάνοντας μια τρίτη ταινία, θα μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχει η ευκαιρία να την αναπτύξουμε περισσότερο, να βγάλουμε μερικούς χαρακτήρες από την τρίτη ταινία, να δούμε τι συμβαίνει στο τηλεοπτικό τοπίο, να δούμε πώς η Warner Media αρχίζει να δημιουργεί πράγματα με τα HBO και HBOMax. Έχουμε σίγουρα μεγάλα σχέδια, αλλά χρειάζονται πολλά. Χρειάζεται πολύς συντονισμός γιατί και πάλι η Marvel δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Χρειάστηκαν αρκετές νίκες και πράγματα που λειτούργησαν πολύ καλά για να μπορέσουν να τα συνδέσουν, στη συνέχεια να μπορέσουν να διακλαδωθούν».

Ο Robert Downer Jr. με την σειρά του είπε: «Γιατί κάνω μια τρίτη ταινία αν δεν πρόκειται να είσαι σε θέση να ξεφύγεις σε μερικούς πραγματικούς πολύτιμους λίθους της διαφορετικότητας και σε άλλους χρόνους και στοιχεία; Δεν θέλουμε απλώς να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό, τι έχει γίνει κάπου αλλού».

Ο Sherlock Holmes 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Δεκεμβρίου 2021, αν και λίγο δύσκολο λόγω των νέων συνθηκών, δεδομένου ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα γυρίσματα και είναι άγνωστο πότε. Πάντως μένει να δούμε πώς θα ξετυλιχτεί το ελπιδοφόρο franchise και αν θα ενδιαφέρει τον κόσμο να δει ιστορίες στις οποίες μπορεί και να απουσιάζει ο Downey Jr.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ