Ο "Ράφτης" της Σόνιας Λίζας Κέντερμαν στις αίθουσες της Γερμανίας

Δημοσίευση: 27 Aug 2021, 13:00

Μετά την πορεία της στις ελληνικές θερινές αίθουσες, η ταινία «Ράφτης», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Σόνιας Λϊζας Κέντερμαν, κάνει πρεμιέρα σε 200 κινηματογράφους σε όλη τη Γερμανία, σε διανομή της Neue Visionen Filmverleih, το μεγαλύτερο άνοιγμα ελληνικής ταινίας εκεί.

<a href="/nea/o-raftis-ypopsifios-gia-kalyteri-xeni-tainia-stin-iaponia/65818">Ο «Ράφτης» υποψήφιος για καλύτερη ξένη ταινία στην Ιαπωνία</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ «Ράφτης» υποψήφιος για καλύτερη ξένη ταινία στην Ιαπωνία

Με τίτλο  «Ράφτης Νυφικών από την Αθήνα», η ταινία έκανε την βερολινέζικη πρεμιέρα της στο θερινό ARTE Sommerkino Kulturforum, παρουσία της Σόνιας Λίζας Κέντερμαν, του Δημήτρη Ημελλου και της Ταμίλας Κουλίεβα.

Ο Νίκος (Δημήτρης Ήμελλος) είναι ένας εκκεντρικός, διστακτικός και κοινωνικά απομονωμένος ράφτης, που περνά τον χρόνο του μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρεί με τον πατέρα του.

Όταν η οικονομική κρίση και η σταδιακή παρακμή του επαγγέλματος χτυπήσει και την δική τους πόρτα, ο Νίκος αποφασίζει να δράσει.

Με ένα χειροποίητο ραφτάδικο σε δύο ρόδες, γυρνά στις γειτονιές της Αθήνας, αλλάζοντας μαζί με τις νύφες της τη ζωή και την τέχνη του.



Η άποψη του MOVE IT για το φιλμ.

Ευχόμαστε να σκίσει.

Δείτε το τρέιλερ της γερμανικής εξόδου της ταινίας:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos