Ο μύθος της Κίρκης θα γίνει σειρά στο ΗΒΟ

Δημοσίευση: 2 Aug 2019, 12:51
Συντάκτης:

Το HBO διανύει την μετά-Game of Thrones εποχή του και αναζητά την σειρά που θα το διαδεχθεί κατά κάποιο τρόπο σαυ ύφος και στήσιμο, άλλωστε μην ξεχνάμε και την streaming υπηρεσία HBO Max, η οποία θα διατεθεί σε beta προς τα τέλη του 2019, ενώ οι πρώτες πρωτότυπες παραγωγές του αναμένονται το 2020.

<a href="/nea/true-detective-s04-den-les-ohi-se-ayti-ti-seirara/69389">"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα

Μια από αυτές θα είναι το «Circe» και έχει έντονο ελληνικό άρωμα. Θα αποτελείται από 8 επεισόδια και θα βασίζεται στο ομώνυμο best seller μυθιστόρημα της Madeline Miller, που διηγείται με μοντέρνο τρόπο την ιστορία της μάγισσας Κίρκης και μεταφέρει τα γεγονότα της Οδύσσειας με μια φεμινιστική οπτική.

Την τηλεοπτική μεταφορά ανέλαβαν οι Rick Jaffa και Amanda Silver των Planet of the Apes και Jurassic World, μαζί με καθήκοντα εκτελεστικών παραγωγών. Οι δυο τους μοιράζονται το σενάριο του live action remake της Mulan για λογαριασμό της Disney, που θα βγει στις αίθουσες το 2020, αλλά και τα δύο επόμενα Avatar του Τζέιμς Κάμερον.

Αυτή είναι περιγραφή του βιβλίουστα ελληνικά που δίνεται από την εκδότρια εταιρία, Διόπτρα:

"Πολύ συχνά, οι γυναίκες στην αρχαία ελληνική μυθολογία κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες. Είναι είτε δολοφονικές μέγαιρες με φριχτή κατάληξη είτε ενάρετα και τραγικά πιόνια με αμελητέα επίδραση. Η Κίρκη είναι διαφορετική. Είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες της αρχαιότητας που επιτρέπεται να έχει δύναμη και δεν τιμωρείται γι’ αυτό στο τέλος της ιστορίας. Δεν είναι ούτε μοχθηρή ούτε αθώα, αλλά πολυσύνθετη. Η Κίρκη αντιπροσωπεύει τη γυναικεία δύναμη και αυτό προκαλεί και τρομάζει. Είναι η γυναίκα που έχει περισσότερη δύναμη απ’ όση η κοινωνία λέει ότι πρέπει να έχει. Η Miller, με ιδιαίτερο λυρισμό και μαεστρία, υφαίνει τον χαρακτήρα της Κίρκης μεταφέροντας τα μυθικά τέρατα και τις περιπέτειές της στο σήμερα και αποδεικνύοντας πόσο επίκαιρη παραμένει η ιστορία της".

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos