Ο λογαριασμός του Twitter με θέμα την ανάλυση σινεμά έγινε σειρά

Δημοσίευση: 18 Μαρτίου 2022, 18:53
Συντάκτης:

Εκτός και αν είσαστε τελείως καινούριοι στα social media και σε λογαριασμούς που ασχολούνται με σινεμά, τότε σίγουρα κάπου έχει πάρει το μάτι σας τη σελίδα του One Perfect Shot στο Twitter. Σκοπός της είναι να μας παρουσιάσει τις πιο καλογυρισμένες και οπτικά ποιοτικές σκηνές ταινιών. Με το πώς προσεγγίζεται το θέμα της διεύθυνσης φωτογραφίας online, όπου αρκετός κόσμος μένει μόνο στο επιφανειακό αισθητικό κομμάτι μιας σκηνής, πιο ουσιαστικά και τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως η σκηνοθετική πρόθεση, και η τοποθέτηση ή η κίνηση της κάμερας, έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Πέρα από αυτά όμως, μια έξυπνα δοσμένη  διεύθυνση φωτογραφίας μπορεί να μας βγάλει συναίσθημα, δράμα, και ότι άλλο κάνει μια ταινία… ταινία!

<a href="/nea/regime-oi-sexoyalikes-kai-mi-neyroseis-ton-igeton/69719">"Τhe Regime": Οι σεξουαλικές και μη, νευρώσεις των ηγετών</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Τhe Regime": Οι σεξουαλικές και μη, νευρώσεις των ηγετών

Να πάρεις μια εικόνα από κάποια ταινία και να την ανεβάζεις online για να αναλυθεί και να συζητηθεί από μια κινηματογραφική κοινότητα, έχει απίστευτο ενδιαφέρον. Αυτό ακριβώς κάνει και το καινούριο docuseries του HBO Max. Η υπηρεσία streaming ανακοίνωσε το project για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2020, και μόλις τώρα κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ. Με παρουσιάστρια την Ava DuVernay (Selma, When They See Us), έξι πολύ ταλαντούχοι δημιουργοί, μας δίνουν τη δική τους οπτική γωνία για γνωστές σε όλους μας ταινίες. Παρακολουθήστε το τρέιλερ παρακάτω.  

Οι υπηρεσίες streaming έχουν κάνει παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια, με ατελείωτες επιλογές σειρών και ταινιών για όλους. Υπάρχει όμως μια μεγάλη έλλειψη όσον αφορά προγράμματα που μιλάνε για την ιστορία πίσω από γνωστές ταινίες. Οι streaming πλατφόρμες, βασιζόμενες κυρίως στην περιέργεια του κόσμου να ανακαλύπτει καινούριες ταινίες, δεν δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον στο επιμορφωτικό κομμάτι του να δημιουργήσεις μια ταινία, πράγμα που ίσως να αποτελούσε πηγή έμπνευσης και για αρκετούς νέους δημιουργούς. Αυτό είναι όμως κάτι που σιγά σιγά αλλάζει. Το Voir του David Fincher που μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο Netflix, έχει συγκεντρώσει κάποια από τα πιο εύστροφα ταλέντα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, για να μας βάλουν στον κόσμο της ιστορίας του σινεμά. Σειρά έχει το HBO Max, που ακολουθεί στα ίδια βήματα.

Στο One Perfect Shot ακούμε δημιουργούς όπως οι Jon Chu, Kasi Lemmons, Patty Jenkins, Malcolm Lee, Michael Mann, και Aaron Sorkin, να μιλάνε για σκηνές και στιγμές από τις εξής πρόσφατες ταινίες: Crazy Rich Asians, Heat, Wonder Woman, Girls Trip, Harriet, και το The Trial of the Chicago 7. Παρ’ όλο που υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές ταινιών, κυρίως πριν τα ‘90s, και αρκετοί από αυτούς τους τίτλους δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, είναι ένα μικρό βήμα.

Πριν προλάβετε να απογοητευτείτε, πιστεύουμε ότι κάθε προσπάθεια που σκοπός της είναι η επιμόρφωση του κοινού πάνω στα πιο τεχνικά κομμάτια μιας ταινίας, αξίζει την προσοχή μας. Σε μια εποχή που κινηματογραφικές πτυχές όπως ο φωτισμός ή η διεύθυνση φωτογραφίας θεωρούνται λεπτομέρειες από τους λάτρεις του σινεμά, σίγουρα χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα τέτοια ντοκιμαντέρ επιμορφωτικού χαρακτήρα.

Το One Perfect Shot κάνει πρεμιέρα στο HBO Max στις 24 Μαρτίου του 2022.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos