European Media

O Λευτέρης Χαρίτος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Δημοσίευση: 2 Οκτ. 2022, 02:40
Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με την εκλογή νέου Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου.

<a href="/nea/h-elliniki-akadimia-kinimatografoy-giortazei-sinema-gia-ta-eyropaika-vraveia/73876">H Eλληνική Ακαδημία Κινηματογράφου γιορτάζει το σινεμά για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία</a>ΣΧΕΤΙΚΑH Eλληνική Ακαδημία Κινηματογράφου γιορτάζει το σινεμά για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τα επόμενα 3 χρόνια. 

Γεννημένος το 1969 στην Αθήνα, ο Λευτέρης Χαρίτος σπούδασε σκηνοθεσία και τηλεόραση στο Λονδίνο, στο “Royal College of Art”. Έχει σκηνοθετήσει μια σειρά ταινιών μυθοπλασίας μικρού μήκους, τηλεοπτικές σειρές (ξεχωρίζουν οι «Άγριες Μέλισσες») και σειρές ντοκιμαντέρ, ενώ συνεργάστηκε για 4 χρόνια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Πάμε Σινεμά” του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διδάσκοντας Κινηματογράφο στα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οπως αναφέρει η Ακαδημία:

Ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, είναι από σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, μετά την ολοκλήρωση της Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης.

Μαζί του, οι: Γιούρι Αβέρωφ (παραγωγός), Ελένη Κοσσυφίδου (παραγωγός), Μιχάλης Κωνσταντάτος (σκηνοθέτης), Ζαχαρίας Μαυροειδής (σκηνοθέτης), Βίκυ Μίχα (παραγωγός) και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου (ηθοποιός), απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
33511
Feelgood
10189
Spentzos
9246
Spentzos
5905
ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ | HOW TO MAKE A KILLING, από την Spentzos ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ | HOW TO MAKE A KILLING, από την Spentzos