Ο Κρις Χέμσγουορθ χωρίς όριο. Και η Marvel στην τσίτα.

Δημοσίευση: 18 Νοε. 2022, 15:20
Συντάκτης:

Η πρωτότυπη σειρά «Χωρίς Όριο με τον Κρις Χέμσγουορθ» σε παραγωγή Ντάρεν Αρονόφσκι, από το National Geographic είναι τώρα διαθέσιμη στο Disney+. Στη σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων, ο Chris -Thor- Hemsworth παρασύρει τους θεατές σε ένα προσωπικό ταξίδι, καθώς εξερευνά πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε το γήρας και να ανακαλύψουμε όλες τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος. Βασισμένο στις τελευταίες επιστημονικές έρευνες, το «Χωρίς Όριο με τον Κρις Χέμσγουορθ» καταρρίπτει τη συμβατική γνώση για τη μεγιστοποίηση της ζωής. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι τώρα διαθέσιμα αποκλειστικά στο Disney+.

<a href="/nea/extraordinary-fresko-asteio-kai-dirty-oso-hreiazetai/67692">Extraordinary”: Φρέσκο, αστείο και dirty όσο χρειάζεται</a>ΣΧΕΤΙΚΑExtraordinary”: Φρέσκο, αστείο και dirty όσο χρειάζεται

Μάλιστα πρόκειται για την σειρά στην οποία η παραγωγή των ταινιών Thor δεν επέτρεψε στον Χέμσγουορθ να κάνει γυρίσματα μέχρι να ολοκληρώσει τις ταινίες, καθώς υπήρχε φόβος μήπως τραυματιστεί! 

Από τον Darren Aronofsky και την εταιρεία παραγωγής του Protozoa και τη νεοσύστατη Wild State των Chris Hemsworth και Ben Grayson, η πρωτότυπη σειρά θέτει στο επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της ανθρώπινης μακροζωίας. Εν μέρει μια παγκόσμια επιστημονική περιπέτεια και εν μέρει ένα προσωπικό ταξίδι, κάθε επεισόδιο της σειράς ακολουθεί τον Chris καθώς φέρνει εις πέρας διάφορες σωματικές και πνευματικές δοκιμασίες, που έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς παγκοσμίου φήμης, επιστήμονες και γιατρούς, με σκοπό να ξεκλειδώσουν διαφορετικές πτυχές της διαδικασίας της γήρανσης. Κάθε προσεκτικά σχεδιασμένη πρόκληση στηρίζεται σε επιστήμη αιχμής, που βασίζεται σε νέες έρευνες και μακρόχρονες παραδόσεις. Η αποστολή του Chris είναι να κατανοήσει καλύτερα τα όρια του ανθρώπινου σώματος και να ανακαλύψει τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι μας να επεκτείνουμε την υγεία και την ευτυχία μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Μετά από χρόνια προετοιμασίας και με τους φίλους και την οικογένειά του στο πλευρό του, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Elsa Pataky και των αδελφών του Luke Hemsworth και Liam Hemsworth, ο Chris μπήκε στη νέα πρωτότυπη σειρά, αποφασισμένος να εξερευνήσει τη συναισθηματική και γνωστική του υγεία, πέρα από τον να δοκιμάσει τα σωματικά του όρια. Εκτός από τις τολμηρές και συναισθηματικές προκλήσεις του, το «Χωρίς Όριο με τον Κρις Χέμσγουορθ» μοιράζεται επίσης συναρπαστικές ιστορίες ανθρώπων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν ενσωματώσει τα μαθήματα της μακροζωίας στη ζωή τους,

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κρις Χέμσγουορθ ρισκάρει σε σειρά

Ο Chris δεν ήθελε να μιλήσει μόνο για τις επιστημονικές θεωρίες που μπορεί να επεκτείνουν και να βελτιώσουν τη ζωή του. Ήθελε να τις δοκιμάσει πραγματικά και να τις φτάσει στα άκρα: Κάθε πρόκληση είναι θεαματική και μοναδική. Σε αυτές περιλαμβάνονται να κολυμπήσει μια απόσταση 244 μέτρων σε ένα αρκτικό φιόρδ με θερμοκρασία 2 βαθμών, να αναρριχηθεί σε ένα σχοινί 30 μέτρων που κρέμεται πάνω από ένα φαράγγι και να περπατήσει κατά μήκος ενός γερανού στην κορυφή ενός ουρανοξύστη 80 ορόφων, σε ύψος 274 μέτρων. Κάθε πρόκληση απαιτεί από τον Chris να ακολουθήσει ένα μοναδικό πρόγραμμα προπόνησης και εκπαίδευσης μαζί με ειδικούς παγκόσμιας κλάσης. Ορισμένες, όπως η αναρρίχηση με σχοινί πάνω από ένα φαράγγι, απαιτούσαν μήνες προετοιμασίας. Άλλες, όπως η τετραήμερη νηστεία του Chris μόνο με νερό, ήταν (ευτυχώς!) πολύ πιο σύντομες, αλλά ήταν τόσο σκληρές που παραλίγο να τα παρατήσει.

Τα έξι επεισόδια της πρωτότυπης σειράς είναι τώρα διαθέσιμα:

·     Αντοχή στο Άγχος: Το άγχος είναι μέρος της ζωής του Chris από τα εφηβικά του χρόνια και τώρα θέλει να μάθει πώς να το αντιμετωπίζει καλύτερα. Η ψυχολόγος Modupe Akinola τον προκαλεί να παραμείνει ήρεμος κατά τη διάρκεια μιας τρομακτικής βόλτας κατά μήκος ενός γερανού που προεξέχει από την οροφή ενός ουρανοξύστη. Η Modupe θα εκπαιδεύσει τον Chris σε ισχυρές σωματικές και ψυχολογικές τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ελέγξουμε το άγχος στη ζωή μας και να καταπολεμήσουμε τον κίνδυνο που ενέχει για τη μακροχρόνια υγεία.

·     Σοκ: Για να μεγιστοποιήσετε τη μακροζωία, μπορεί να πιστεύετε ότι είναι καλύτερο είναι να παίζετε εκ του ασφαλούς και να παραμένετε άνετοι. Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουμε το αντίθετο, καθώς η έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να ενεργοποιήσει την άμυνα του σώματός μας ενάντια στις φονικές ασθένειες της τρίτης ηλικίας. Ο Chris κατευθύνεται στην παγωμένη Αρκτική με τα αδέρφια του, Liam και Luke, για να ακολουθήσουν την απόλυτη παγωμένη θεραπεία.

·     Νηστεία: Ο Chris απευθύνεται στον γιατρό Peter Attia, ειδικό σε θέματα μακροζωίας, για να μάθει πώς η αλλαγή των διατροφικών του συνηθειών μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτησή του για μακροζωία. Κατά ειρωνικό τρόπο, η απάντηση του είναι να μην τρώει καθόλου φαγητό για τέσσερις μέρες. Αν μπορεί να αντέξει την πείνα, η νηστεία θα ξεκλειδώσει τις αντιγηραντικές δυνάμεις του σώματός του και θα δώσει στον Chris την ώθηση που χρειάζεται, όταν θα προσπαθήσει να κυνηγήσει για το επόμενο γεύμα του…με ψαροντούφεκο στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

·     Δύναμη: Καθώς ο Chris παίρνει βάρος για το «Thor: Love and Thunder», χρειάζεται να χτίσει ένα σώμα που να αντιστοιχεί σε έναν αθάνατο Θεό. Αλλά, θέλει επίσης το είδος των μυών που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βοηθούν να παραμείνει δυνατός και υγιής, καθώς μεγαλώνει στην πραγματική ζωή. Σε συνεργασία με τον γκουρού των extreme sports, Ross Edgley, προπονείται για μια εξαντλητική πρόκληση αναρρίχησης σε σχοινί 30 μέτρων, που θα μετατρέψει το κορμί του από στολίδι σε εργαλείο.

·     Μνήμη: Ο Chris πάντα προσπαθούσε να διατηρεί το σώμα του υγιές. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να αρχίσει να φροντίζει και τον εγκέφαλό του. Η νευρολόγος Dr. Sharon Sha τον προκαλεί να βγει στην άγρια φύση χωρίς GPS ή χάρτη. Συνεργαζόμενος με τον φίλο του, τον ιθαγενή καλλιτέχνη Otis Hope Carey, ο Chris θα πρέπει να συντονιστεί με τη φύση για να βρει τον δρόμο του στην απομακρυσμένη πατρίδα των προγόνων του Otis. Η πεζοπορία ξυπνά τις πιο πολύτιμες αναμνήσεις του Chris.

·     Αποδοχή: Μέχρι στιγμής, ο Chris έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να καθυστερήσει τη διαδικασία της γήρανσης. Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο ακραία και συναισθηματική πρόκληση: να περάσει τρεις ημέρες σε μια κοινότητα συνταξιούχων, φορώντας μια στολή γήρανσης που μετατρέπει ακόμα και την πιο απλή δραστηριότητα σε Ηράκλειο άθλο. Δοκιμάζει τη θεωρία, πως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει τη γήρανση και το φόβο της θνητότητας, δεν είναι τα πολεμήσει αλλά να τα αποδεχθεί.

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ