Ο Κλιντ Ιστγουντ και η τρομοκρατική επίθεση στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα

Δημοσίευση: 19 Απριλίου 2019, 17:11
Συντάκτης:

Ο Clint Eastwood, αν και σε ένα μήνα κλείνει τα 89, δεν παραδίδει τα όπλα, ετοιμάζοντας νέα ταινία. Πρόκειται για το «The Ballad of Richard Jewell», το οποίο βασίζεται σε πραγματική ιστορία, όπως όλες σχεδόν οι τελευταίες του ταινίες («The Mule», «The 15:17 to Paris», «Sully», «American Sniper») δείχνοντας το ενδιαφέρον του σε ήρωες της διπλανής πόρτας.

<a href="/nea/ayti-tha-einai-i-teleytaia-tainia-stin-kariera-toy-klint-istgoynt/68011">Αυτή θα είναι η τελευταία ταινία στην καριέρα του Κλιντ Ίστγουντ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑυτή θα είναι η τελευταία ταινία στην καριέρα του Κλιντ Ίστγουντ

Εν προκειμένω έχουμε την ιστορία του Jewell, ο οποίος ήταν σεκιούριτι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα, στους οποίους έγινε βομβιστική επίθεση, την οποία αντιλήφθηκε έγκαιρα και χάρη σε αυτόν σώθηκε πολύς κόσμος. Στην συνέχεια όμως θεωρήθηκε ύποπτος και έτσι το προφίλ του στιγματίστηκε μια για πάντα.

Η υπόθεση Jewell είναι χρόνια στα σκαριά. Το 2016 είχε αναλάβει να την σκηνοθετήσει ο Ezra Edelman («OJ: Made in America), κάτι που τελικά δεν τελεσφόρησε. Σύμφωνα με το Deadline, ο θρυλικός Clint Eastwood είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Disney/Fox για να αναλάβει την σκηνοθεσία της ταινίας, σε ένα πρότζεκτ που μοιάζει κομμένο και ραμμένο για εκείνον. Πέραν αυτού θα γινόταν ένα reunion για τους συμπρωταγωνιστές στο «The Wolf of Wall Street», Jonah Hill και Leonardo di Caprio, με τον Hill να υποδύεται τον Jewell και τον di Caprio τον δικηγόρο του. Φαίνεται όμως πως οι δύο ηθοποιοί έχουν εγκαταλείψει το πρότζεκτ και μένει ο σκηνοθέτης να βρει άλλο καστ μέχρι το καλοκαίρι. 

Update 11/6/19: Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις, ο Ντι Κάπριο και ο Χιλ θα παραμείνουν στην ταινία ως παραγωγοί, αλλά όχι ως ηθοποιοί. Ο Κλιντ Ιστγουντ αναζητά ακόμα τον ηθοποιό που θα υποδυθεί τον Τζούελ, αλλά βρέθηκε ο δικηγόρος που ον υπερασπίστηκε: Ο ρόλος ανατέθηκε στον Σαμ Ρόκγουελ, ο οποίος δεν αποκλείεται να επεκτείνει το σερί των οσκαρικών υποψηφιοτήτων του σε τρεις (μετά τη νίκη για το Three Billboards και την υποψηφιότητα για το Vice), ενώ τον 50χρονο Καλιφορνέζο παρακολουθούμε στο τηλεοπτικό Fosse/Verdon και θα τον δούμε επίσης προσεχώς στο Jojo Rabbit του Τάικα Ουαϊτίτι πλάι στη Σκάρλετ Γιόχανσον.

Update 3/10/19: Ο καρατερίστας Πολ Ουόλτερ Χάουζερ (Cobra Kai, I Tonya, BlackKklansman) ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ εκτός του Σαμ Ρόκγουελ, συναντάμε επίσης σε πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Τζον Χαμ, Ολίβια Ουάιλντ, Κάθι Μπέιτς, την σεναριακή προσαρμογή έχει αναλάβει ο Μπίλι Ρέι (Hunger Games, Captain Philips, Gemini Man), το συναισθηματικής έντασης τρέιλερ είναι online, η ταινία έχει προγραμματιστεί για τις αίθουσες στις 13 Δεκεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos