Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος μοντέρ

Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος μοντέρ
Δημοσίευση: 19 Νοε. 2019, 13:22
Συντάκτης:

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις τεχνικές κατηγορίες, με το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου να αποσπά 4 από τα 8 που δόθηκαν και το Βραβείο Καλύτερου Ευρωπαίου Μοντέρ στον Γιώργο Μαυροψαρίδη να αποτελεί ένα από αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΑΟ Γιώργος Μαυροψαρίδης μέλος της Ακαδημίας των Όσκαρ

Η «Ευνοοούμενη» επικράτησε επίσης στις κατηγορίες Φωτογραφίας (Ρόμπι Ράιαν),  Κοστουμιών (Σάντι Πάουελ), και Κομμώσεων και Μακιγιάζ (Νάντια Στέισι).

Η αιτιολογία της επιτροπής: «Με σπουδαίο ταλέντο, ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, στο μοντάζ της "Ευνοοούμενης" κατάφερε με ένα έξυπνο, φρέσκο και εφευρετικό τρόπο να δώσει στην ταινία φυσική ροή, παιχνιδιάρικη σαν μια παρτίδα ντάμα».

Βραβεύθηκαν επίσης ο Αντον Γκόμεζ για τα Σκηνικά στο «Πόνος και Δόξα» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο Τζον Γκούρτλερ για τη μουσική του «System Crasher», οι Εντουάρντο Εσκίντ, Νάτσο Ρόγιο-Βιλανόβα και Λοράν Σασέιν για τον ήχο του «A Twelve-Year Night» και η ομάδα των ειδικών εφέ του «About Endlessness» του Ρόι Αντερσον.

Το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφιο για άλλα 4 από τα «μεγάλα» βραβεία (οι υποψηφιότητες εδώ) που θα ανακοινωθούν στις 7 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο.

Δημοσίευση: 19 Νοε. 2019, 13:22
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724