O Φράνσις Φορντ Κόπολα ξεκίνησε τις μαζικές απολύσεις στα γυρίσματα του Megalopolis

Δημοσίευση: 10 Ιαν. 2023, 03:49
Συντάκτης:

To κύκνειο άσμα του Φράνσις Φορντ Κόπολα, έδειχνε από την αρχή αρκετά προβληματικό, αν και μεγαλόπνοο.

<a href="/nea/koryfaioi-skinothetes-spoydaies-amerikanikes-tainies-afieroma-ston-kopola/69737">«Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες»: Αφιέρωμα στον Κόπολα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ«Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες»: Αφιέρωμα στον Κόπολα

Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Hollywood Reporter, αυτή τη στιγμή και ενώ τα γυρίσματα βρίσκονται στη μέση της τρίμηνης (σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό) διάρκειάς τους, επικρατεί ένα χάος.

Ο Κόπολα απέλυσε τον καλλιτεχνικό διευθυντή, τον σχεδιαστή παραγωγής, αλλά και ολόκληρη την ομάδα που επιβλέπει τα ειδικά εφέ (με επικεφαλής τον Μαρκ Ράσελ του The Wolf Of Wall Street), τα οποία έχει χρυσοπληρώσει για να πετύχει κάτι το καινοφανές καθώς δεν θα χρησιμοποιηθεί πράσινη οθόνη για τις σκηνές των εφέ.

Το Μegalopolis έχει εξελιχθεί σε έμμονη ιδέα για τον 83χρονο δημιουργό εδώ και χρόνια, στο σημείο που αποφάσισε να καλύψει με προσωπικά έξοδα το μεγαλύτερο μέρος των 120 εκατομμυρίων δολλαρίων του προϋπολογισμού. Ποσό, το οποίο προφανώς αναμένεται να αυξηθεί, μετά τα πρόσφατα «φύγε εσύ, έλα εσύ».

Ο Κόπολα συγκέντρωσε ένα πρωταγωνιστικό καστ συμπεριλαμβανομένων των Άνταμ Ντράιβερ, Νάταλι Εμάνουελ, Φόρεστ Γουίτακερ, Λόρενς Φίσμπερν, Γιον Βόιτ, Τάλια Σάιρ, Σάια ΛαΜπεφ, Τζέισον Σουόρτζμαν και Ντάστιν Χόφμαν. Η ταινία επικεντρώνεται σε έναν αρχιτέκτονα που επιδιώκει να ξαναχτίσει την πόλη της Νέας Υόρκης ως ουτοπία μετά από μια καταστροφή.

Οι μέθοδοι του Κόπολα έχουν μείνει στην ιστορία: δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί χαμό σε γυρίσματα ταινιών του. Είχε ξαφνικά απολύσει τους μισούς εργαζόμενους στο σετ των γυρισμάτων του Cotton Club (που επίσης χρηματοδότησε ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό), έδιωξε το τμήμα των ειδικών εφέ, ενώ γύριζε τον Dracula, ενώ φυσικά έχουν μείνει στην ιστορία τα εξαντλητικά γυρίσματα στο Αποκάλυψη Τώρα, με τις αμέτρητες μικρές ιστορίες μικρής καθημερινής τρέλας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos