To Nocturne του Κωνσταντή Φραγκόπουλου γράφει ιστορία, ξανά!

Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2019, 17:04
Συντάκτης:

Μετά την πετυχημένη εκδήλωση τον Απρίλη στο Τριανόν, η ταινία Nocturne του Κωνσταντή Φραγκόπουλου θα προβληθεί ξανά, την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 21.00 – αυτή τη φορά κάτω από τα αστέρια!

<a href="/nea/sinema-psyhotherapeias-me-hunt-toy-tomas-vintermpergk/69440">Σινεμά Ψυχοθεραπείας με "Τhe hunt" του Τόμας Βίντερμπεργκ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΣινεμά Ψυχοθεραπείας με "Τhe hunt" του Τόμας Βίντερμπεργκ

O Μιχάλης Μοσχούτης συνοδεύει ζωντανά την ταινία με το καινοτόμο μουσικό όργανο Halldorophone που μαζί με τους ήχους της πόλης, οι οποίοι εισέρχονται από την ανοιχτή οροφή, δημιουργούν μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.

Ο βραβευμένος με Τony ερμηνείας Owen Teale, o γνωστός Ser Alliser του Game of Thrones, ηγείται του πολυεθνικού καστ της ταινίας του Κωνσταντή Φραγκόπουλου Nocturne. Εδώ υποδύεται έναν από τους τρεις ήρωες που κρύβονται από τον κόσμο και τον εαυτό τους σε ένα υπόγειο πάρκινγκ. Η άφιξη ενός μικρού κοριτσιού που χρειάζεται φροντίδα ξυπνάει τη διάθεσή τους για μια νέα αρχή, αλλά η επάνοδος στο φως δεν είναι ποτέ εύκολη.

Μια ταινία για τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και τη δύναμη που χρειάζεται για να την κατακτήσουμε, καθώς και για την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να ανήκει κάπου, ακόμη κι αν χρειάζεται να περάσει μέσα από δύσκολα μονοπάτια για να φτάσει στον δρόμο που θα του ορίσει τη δική του ταυτότητα. Ένα υπαρξιακό δράμα με δυνατές ερμηνείες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο μουσικός Μιχάλης Μοσχούτης θα συνοδεύσει ζωντανά την ταινία με το καινοτόμο μουσικό όργανο Halldorophone - το μόλις πέμπτο στο κόσμο. Με ένα απαλό ηλεκτρονικό ήχο και συχνότητες που κινούνται στο μεταίχμιο του ακουστικού φάσματος, το νέο αυτό ηχόχρωμα θα καταλαμβάνει τον κενό από ομιλίες, αλλά γεμάτο από ένταση χώρο τόσο του ψυχικού κόσμου του ολιγόλογου πρωταγωνιστή όσο και τον υπαρκτό και σκοτεινό κόσμο του πάρκινγκ.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Εδώ η κριτική της ταινίας.

NOCTURNE

Αγγλοελληνική παραγωγή 2016 / Αγγλόφωνη με ελληνικούς υπότιτλους. Έγχρωμη / DCP / Διάρκεια 75’

Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος. Σενάριο: Malachi Smyth

Ηθοποιοί: Owen Teale, Sasha Alexander, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρη Λάλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Λίλλη Μαυρομάτη 

Φωτογραφία: Γιώργος Καρβέλας / Μουσική: Τάσος Ρωσόπουλος  / Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης / Σκηνικά: Δάφνη Καλογιάννη /  Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη / Ηχοληψία: Κώστας Κουτελιδάκης  / Σχεδιασμός Ήχου: Λέανδρος Ντούνης / Παραγωγή: Margery Bone & Βίκυ Μίχα  / Εταιρείες Παραγωγής: Bonafide Films Ltd (UK) & Boo Productions S.A. (GR) / Συμπαραγωγή ΕΡΤ / Με την υποστήριξη του Film4 και του North East Content Fund LTD

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos